Analiste Göre: Bitcoin Ayı Piyasası Bu Tarihe Kadar Devam Edebilir!

Kripto para piyasası, her geçen gün artan ilgi ve volatiliteyle dolu bir alan haline gelmiştir. Bu alanın önde gelen analistlerinden biri olan Dave the Wave, Bitcoin’in (BTC) mevcut ayı piyasasının uzun süreli bir devamı olabileceği konusundaki görüşünü dile getirdi. Analist, logaritmik büyüme eğrisi (LGC) analizi yaparak BTC’nin gelecekteki olası hareketleri hakkında önemli ipuçları sundu.

Mayıs 2021’deki kripto piyasası çöküşünü doğru bir şekilde tahmin eden analist, 2023 düzeltmesinin muhtemelen en azından yıl sonuna kadar süreceğini tahmin ediyor.

Analistin tahmini, logaritmik büyüme eğrisine (LGC) dayanıyor. LGC, analistin değişen makroekonomik koşullar arasında Bitcoin’in yükseliş ve düşüş döngülerini tahmin etmek için kullandığı bir modeldir. Şu anda Bitcoin, analistin LGC’sinin altına yakın bir yerde işlem görüyor ve hala “satın alma bölgesinde”.

Dave the Wave, Bitcoin’in (BTC) 2024’ün ortasında 69.000 doların üzerine çıkmadan önce gelecek yıla kadar hafifçe aşağı inebileceğini iddia ediyor.

“BTC makrosuna bazı bakış açıları: 

1] LGC’ye göre fiyatın dikliğini ve düzeltmeleri gösteren grafik. 

2] Son zamanlardaki yukarı hareket, önceki düzeltmede kaybedilenlerin tam %50’sini geri kazandı. 

3] Bu düzeltme yıl sonuna kadar devam edebilir – %50 fib zaman uzantısı. 

4] Bu düzeltme için olası hedef fib seviyeleri. 

5] Yukarı doğru nihai kırılmayı izlemek için çizgi. 

6] Düzeltmeden sonra bir başka benzer hareket, fiyatların gelecek yılın ortalarında tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükselmesini sağlayabilir.”

Popüler analist görüldüğü üzere, LGC eğrisini baz alarak Bitcoin için yeni bir ralli bekliyor. Buna ek olarak, uzun vadeli bir momentum göstergesi olan aylık hareketli ortalama yakınsama sapmasının (MACD) de yükseliş eğilimi gösterdiğini söylüyor.

“2.5 yıl önce, mevcut fiyat satın almak için biraz yüksek olurdu. Ama şimdi? Pozisyonu olmayanlar için BTC LGC çizgisinde makul bir yatırım.

Uzun vadeli MACD’den bahsetmiyorum bile (boğayı geçti ve sıfır çizgisinin hemen altında dengelendi)…”

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.


source site-8