Altın İçin Rekor Beklentisi: UBS Analistleri Paylaştı!

Finans sektörünün önde gelen firmalarından UBS, altın fiyatlarına yönelik beklentilerinde önemli güncellemeler yaptı.

Wayne Gordon liderliğindeki analist ekibi, son müşteri notlarında yıl sonu altın tahminlerini yeniden şekillendirerek ons başına yüzde 7’lik bir düşüşle 1.950 dolara çekti. Ancak önümüzdeki yıl için umutlu bir tablo çizerek altının nominal rekor bir değere ulaşmasını beklediklerini belirtti.

Ayrıca, UBS’nin ABD ekonomisine dair öngörülerinde de kayda değer değişiklikler görüldü. Daha önce öngörülen hafif resesyon beklentisi “yumuşak iniş” senaryosuna dönüştürüldü. Analistler, geçilen notta 2023 sonuna kadar beklenen faiz indirimlerinin artık 2024 ikinci çeyreğinden önce gerçekleşmeyeceğini vurguladılar.

Yapılan açıklamalarda, “Başlangıçta 2023’ün sonlarına doğru hafif bir resesyon bekliyorduk, ancak şimdi ise daha yumuşak bir ekonomik iniş bekliyoruz” ifadelerine yer verildi. Bu yaklaşım, 10 yıllık tahvil getirilerinde daha az aşağı yönlü hareket riski olduğu gibi doların da daha güçlü bir pozisyon sergileme beklentisini işaret ediyor.” açıklamalarına yer verildi.

UBS’nin altın için belirlediği hedef fiyatlar da dikkat çekici. Analistler, 2024 Haziran sonuna kadar ons başına 2100 dolar ve Eylül sonuna kadar ise 2200 dolarlık bir değeri öngörüyorlar.

source site-1