Altın, Bu Verileri Bir Şahin Gibi İzleyecek! Bu Seviyeler Bekleniyor

Altın piyasası, Federal Reserve’in açık uçlu para politikası duruşuna bir miktar netlik kazandırmaya yardımcı olacak bilgileri bekliyor olacak. Böylece, hayal kırıklığı yaratan ekonomik veriler daha yüksek fiyatları destekleyecek.

Altın fiyatları, daha yumuşak verilere yükseliş tepkisi verecektir!

Analistler yakın vadede altında büyük bir kırılma beklemiyor. Bazıları, Federal Reserve’in para politikası duruşunun ekonomiyi zayıflatması beklendiğinden eğilimin yukarı yönde olduğunu söylüyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, hafta sonuna girerken, altın fiyatları 1.950 doların üzerine çıktı. Phoenix Futures and Options başkanı Kevin Grady, altın fiyatlarının daha yumuşak verilere tepki olarak mevcut aralığının üst ucunu test etmesini bekliyor. Grady, kesin bir yumuşama eğiliminin altını yükseltebileceğini söylüyor. Ancak en ufak bir zayıflık belirtisinin bile fiyatı destekleyici olacağını sözlerine ekliyor. Bu bağlamda analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Piyasa her türlü netlik için çaresiz durumda. Şu anda, Federal Reserve şahin eğilimini koruyacak. Çünkü enflasyonun daha da düştüğünü görmek istiyorlar. Bu nedenle bu eğilimi değiştirecek herhangi bir yumuşak veri altın için iyi olacaktır.

Haftanın verisi: ABD tarım dışı istihdam raporu

Yatırımcıların ilgisini çekebilecek çeşitli ekonomik raporlar olacak. Bununla birlikte, asıl olay Cuma günü ABD Çalışma Bakanlığı’nın Temmuz ayı tarım dışı istihdam raporunun açıklanmasıyla yaşanacak. FXTM’de piyasa analizi müdürü olan Lukman Otunuga, Federal Reserve’in veriye bağlı duruşu nedeniyle altının özellikle istihdam rakamlarına duyarlı olacağını söylüyor.

Altın için en az dirençli yol kuzeye doğru

Otunuga, Fed’in enflasyonu kontrol etmenin bir koşulu olarak işgücü piyasasında bir miktar soğuma görmek istediğini söylüyor. Son rapor, Çalışma Bakanlığı ekonominin Haziran ayında 209.000 iş yarattığını gösterdi. Bu, Mayıs 2022’den bu yana istihdam verilerinin beklentileri ilk kez ıskalaması oldu. Buradan hareketle Otunuga, şu seviyeleri işaret ediyor:

İleriye dönük her ABD veri noktası, Fed’in 2023’te son bir kez faiz artırıp artırmayacağını belirleyecek kilit bir parça olarak hareket edecek. Piyasaların Eylül ayında sadece %18’lik bir faiz artırımı olasılığını fiyatladı. Ayrıca, bunun Kasım ayında sadece %37’ye yükseldiği göz önüne alındığında, altın boğaları rahat bir pozisyonda kalmaya devam ediyor. Altın için en az dirençli yol, önümüzdeki hafta hayal kırıklığı yaratan bir istihdam raporuyla kuzeye işaret ediyor. Bu da potansiyel olarak 1.985 dolara doğru bir yol açıyor. Bu noktanın üzerinde sağlam bir kırılma, psikolojik 2.000 dolar seviyesine doğru kapıları açabilir.

Altın

Verilerin sarı metalin üzerindeki etkisi nasıl olacak?

Bazı analistler, zayıf ekonomik verilerin de potansiyel bir durgunluk korkusunu artıracağını söylüyor. Bunun yanı sıra, para politikasında kaçınılmaz bir değişim olacağını ifade ediyorlar. Bu gelişmelerin de ABD dolarını zayıflatacağını kaydediyorlar. Ayrıca, altının güvenli liman cazibesini destekleyeceğini belirtiyor. Royal Mint Piyasa Öngörü Analisti Stuart O’Reilly Kitco News’e yaptığı açıklamada, şu hususların altını çiziyor:

Şu anda merkez bankaları faiz oranları konusunda doğru dengeyi tutturma sorumluluğunu taşıyor. Yatırımcılar bankaların eylemlerinin başarılı olup olmadığını değerlendirmek için işaretler arayacaktır. Sürekli yüksek enflasyon ya da büyük bir ekonominin resesyona girebileceğine dair işaretler, bazı yatırımcıların geleneksel bir ‘güvenli liman’ olarak altın tahsisatlarını artırmalarına yol açabilir. Ekonomik toparlanma ve düşen enflasyon işaretleri ise tam tersi bir etki yaratabilir. Merkez bankaları bu zorlu dönemi atlatırken, küresel ekonomiler son faiz artışlarının çok hızlı ve çok ileri gidip gitmediğini öğrenirken altının önümüzdeki aylarda nasıl bir performans göstereceği merak konusu.

Bu olduğunda çok yüksek altın fiyatları göreceğiz!

RJO Futures’ta kıdemli emtia brokeri olan Bob Haberkorn, önümüzdeki hafta ekonomik verilerde önemli bir bozulma görmeyi beklemiyor. Bununla birlikte, raporların yavaşlayan bir modeli vurgulamaya başlaması gerektiğini de sözlerine ekliyor. Bu bağlamda Haberkorn, şu yorumu yapıyor:

Enflasyonun doğru yöne döndüğünü görmeye başlıyoruz. Çünkü faiz oranları ekonomiyi ısırmaya başlıyor. Altına baktığınızda harika bir yerde olduğunu görüyorsunuz. Fed faiz oranlarını %5’in üzerine çıkardıktan sonra bile 1.950 doların üzerinde tutunuyor. Federal Reserve sıkılaştırmayı bitirdiğini belirttiği anda, altın fiyatlarının çok daha yüksek olduğunu göreceğiz.

Gelecek haftanın verileri

  • Salı: ABD ISM imalat PMI, JOLTS istihdam raporu.
  • Çarşamba: ABD ADP tarım dışı istihdam.
  • Perşembe: İngiltere Merkez Bankası para politikası kararı, işsizlik başvuruları, ISM hizmetler PMI.
  • Cuma: ABD tarım dışı istihdam.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-3