Altcoin SAND ve 3 Kripto İçin Uyarı: Coinler Piyasaya Dökülebilir!

Kripto para dünyasında dört altcoin için önemli uyarılar var. Çünkü token unlock etkinliği ile milyonlarca dolarlık coin piyasada olacak. Hangi kripto para birimleri için uyarılar var? Bir bakalım.

Altcoin Sandbox kilit açacak

Altcoin Sandbox (SAND), Ağustos ayında yaklaşık 138 milyon dolar değerinde yeni tokenlerin kilidini açıyor. Bu durumun fiyatları etkilemesi beklentiler dahilinde. 800 milyon doları aşan piyasa değeriyle altcoin Sandbox (SAND) en popüler metaverse projelerinden biri. Şu anda piyasa değerine göre ilk 60’ta yer alıyor. Çoğu metaverse projesi gibi, altcoin SAND de 2023’e nispeten zayıf bir başlangıç yaptı. Özellikle, SAND şu anda Şubat ayında kaydedilen 0,94 dolarlık 2023 zirvesine göre %55 düşüşte. Ancak yatırımcılar artık bu ay yaklaşan başka bir satış dalgası konusunda giderek daha fazla endişe duyuyor.

TokenUnlocks’tan alınan verilere göre, 14 Ağustos’ta 300 milyondan fazla altcoin SAND tokeni dolaşımda olacak. Arthur Madrid liderliğindeki proje, 332,55 milyon SAND’i dolaşıma sokacak. Tokenlerin değeri 138 milyon dolar seviyesinde. Açılacak olan kilit toplam dolaşımdaki arzın %17,19’unu oluşturmakta.

Altcoin Optimism fiyatında tehdit

Altcoin Optimism (OP) Temmuz ayında %21 kazançla düşüş trendinden çıktı. Ancak, 30 Temmuz’daki bir sonraki OP token kilidini açma etkinliği ralliyi kesmekle tehdit ediyor. Defillama’dan alınan veriler, 30 Mayıs 2023’ten itibaren Optimism’in aylık 32,21 milyon OP tokenının kilidini açmayı taahhüt ettiğini ortaya koyuyor. Bu kilit açma programının önümüzdeki aylarda piyasa dinamikleri ve token fiyatı üzerinde etkileri olması muhtemel.

Geçmiş fiyat verileri, 30 Mayıs ve 30 Haziran’daki önceki iki kilit açmanın önemli fiyat düzeltmelerini tetiklediğini gösteriyor. Yukarıda görüldüğü üzere, altcoin Optimism 30 Mayıs’ta 32 milyon tokenin kilidini açtığında, OP ağ etkinliği %56 artışla 7.200’den 11.200’e yükseldi. Bu durum, 30 Mayıs ve 6 Haziran tarihleri arasında fiyatı geçici olarak %8,5 artırarak 1,42 dolardan 1,54 dolara yükseltti. Kısa vadeli fiyat artışının ardından OP fiyatı %30’un üzerinde geri geldi. Buna göre 1.05 dolarlık dip seviyesini gördü. Sonrasında satışlar başladı.

Benzer bir model

Benzer bir model 30 Haziran kilidinin açılması sırasında da ortaya çıktı. 28 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında altcoin OP fiyatı %16 artış yaşadı. Buna göre 1,18 dolardan 1,38 dolara yükseldi. Kısa bir süre sonra, fiyat 6 Temmuz’da 1,18 dolara doğru yaklaşık %14 geri geldi.

Dev Borsa, Bu 10 Altcoin İçin Delist Duyurusu Yaptı!

30 Temmuz’da, yaklaşık 52 milyon dolar değerinde 32,21 milyon altcoin OP tokenin kilidinin açılışı oldu. Tarihsel kalıpları göz önünde bulundurursak, son marjinal fiyat artışlarını önümüzdeki günlerde çift haneli bir geri çekilmeye neden olma ihtimali var.

Ağustos Ayında Aptos (APT) ve INJECTİVE (INJ) token kilit açma etkinlikleri

Altcoin Aptos (APT), 12 Ağustos’ta 4,54 milyon APT’nin kilidini tekrar açacak. Değerinin 31,62 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Injective (INJ) ise benzer bir aylık kilit açmayı takip ediyor. 21 Ağustos’ta, tahmini değeri 23 milyon dolar olan 2,86 milyon INJ tokeninin kilidinin açılması planlanıyor.

Ağustos ayında, altcoin Injective token kilidinin açılması, tokenleri ekosistem gelişimine yönlendirecek. Bunun, 21 Temmuz token kilidinin açılmasına kıyasla daha düşük bir fiyat etkisine sahip olması muhtemel. 21 Temmuz’daki kilit açma sırasında, danışmanlar ve ekip için toplam 29,52 milyon dolar değerinde 3,67 milyon INJ’nin kilidi açılmıştı.

Yaklaşan token kilit açma işlemlerinden ne beklenmeli?

Token kilit açma etkinliklerinden önce, Sandbox (SAND), Optimism (OP), Injective (INJ) ve Aptos’un (APT) Günlük Aktif Adreslerde bir artış yaşaması söz konusu. Bunu daha sonra bir satış izliyor. Günlük Aktif Adresler verileri, bir blockchain ağındaki kullanıcı etkinliğini ölçer. İşlem gerçekleştiren bireysel cüzdan adreslerinin günlük sayısı toplanarak elde edilir.

Unlock Alarmı: Popüler Altcoin Projesinin Fiyatı Düşebilir!

Kriptokoin.com olarak baktığımızda ağ etkinliği genellikle token kilidinin açıldığı dönemlerde yoğunlaşır. Daha önce uykuda olan birçok yatırımcı, kısa vadeli karlı fırsatlar aramak veya ödülleri talep etmek için gereken belirli işlem faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere genellikle canlanır. Bu durum genellikle satışlar başlamadan hemen önce fiyatı marjinal olarak yükseltiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1