Altcoin Kurucusu Borçları İçin Coinleri Sattı! Sıradaki Ne?

Curve Finance kurucusu Michael Egorov, mevcut borçlarını ödemek için token satmaya devam ediyor. Diğer yandan, altcoin fiyatı düştükçe, teminat gösterdiği CRV’lerin de değeri düşüyor. Bu da bir tasfiye riski taşıyor. Peki Curve’ü bundan sonra ne bekliyor?

Altcoin kurucusu token satmaya devam ediyor!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Curve’ün (CRV) kurucusu Michael Egorov, token fiyatlarının son yedi günde %20 düşmesi üzerine 3 Ağustos Perşembe gecesi 34 milyon CRV (basın saatine göre 19,72 milyon dolar) daha sattı. Lookonchain verilerine göre, Curve’ü etkileyen “Reentrancy Hack “ten bu yana yönetici 42,41 milyon dolar karşılığında toplam 106 milyon CRV sattı. Ancak, şu anda hala 65,34 milyon dolar borcu var.

Curve Protokolü, 30 Temmuz’da, PeckShield’e göre platformun likidite havuzlarından (LP’ler) yaklaşık 52 milyon dolarlık kripto varlığının boşaltıldığı ve Curve’ün ekosisteminde bir likidite krizine neden olan bir hack’in kurbanı oldu. Bu olay altcoin fiyatının düşmesine neden oldu. Ayrıca, farklı piyasalarda birden fazla dengesizliğe yol açtı. Bu yüzden, yatırımcıların güvenini olumsuz etkiledi. Likidite krizini hafifletmek için Michael Egorov, CRV’yi teminat olarak kullanarak Curve’ün LP’lerini yenilemek için farklı kripto borç verme platformlarından kredi aldı. Halen beş platformda 346,93 milyon CRV’si (220,4 milyon dolar) teminat olarak duruyor. Bu da token fiyatları düşmeye devam ettikçe tasfiye edilme riski taşıyor.

Egorov’un mevcut pozisyonu

Altcoin kurucusu Michael Egorov, kendi pozisyonunu korumaya çalışıyor. Bu doğrultuda Egorov, CRV tokenlerini OTC anlaşmalarında 15’ten fazla farklı kuruma indirimli olarak satıyor. Şimdiye kadar borçlarının 42,41 milyon dolarını geri ödedi. Ancak daha gidecek çok yolu var. Yaklaşık 19 milyon dolar karşılığında 34 milyon CRV’den oluşan en güncel OTC anlaşması, Abracadabra’da 7,52 MIM ve Aave’de (AAVE) 6,1 USDT’yi geri ödemek için kullanıldı. Lookonchain’e göre Egorov’un mevcut pozisyonu şu şekilde:

  • Aave’de 251,2 milyon CRV (144,26 milyon dolar) teminat karşılığında 43,16 milyon USDT borç var.
  • Ödünç alınan 9,2 milyon FRAX için Fraxlend üzerinde 38,6 milyon CRV (22,17 milyon dolar) teminat var.
  • 29,13 milyon CRV (16,73 milyon dolar) ödünç alınan 7,7 milyon DOLA için Inverse teminatı var.
  • 4,53 milyon MIM borçlanması için Abracadabra’da 25,65 milyon CRV (14,73 milyon dolar) teminat var.
  • 740 bin XAI borçlanması için Silo üzerinde 2,35 milyon CRV (1,35 milyon dolar) teminat var.
Michael Egorov’un borçları: Kaynak: Lookonchain

Altcoin fiyatı için sırada ne var?

Curve DAO token’ı basın saatine göre 0,58 dolardan işlem görüyor. Altcoin, son yedi günde değerinin %20’sinden fazlasını kaybetti. Böylece, “reentrancy hack” sonrasında 0,73 dolara geriledi. Yerel dip noktası 1 Ağustos Salı günü 0,50 dolar olarak kayıtlara geçti. CRV, şu anda yaklaşık 123 milyon dolarlık bir borsa hacmine sahip. Bu da Ergov’un yalnızca Aave’deki pozisyonuyla aşılıyor. Bu durum, Curve’ün kripto para piyasasında karşı karşıya olduğu yüksek riski ortaya koyuyor. Zira, Ergov’un pozisyonundan kaynaklanan bir likidasyon, fiyatlarda daha fazla düşüşle birlikte başka bir likidite krizini tetikleyerek CRV fiyatlarını derinden etkileyebilir.

Altcoin
Curve DAO (CRV) fiyat grafiği

Defillama’dan alınan veriler ayrıca Curve Protocol’ün son 30 gün içinde Kilitli Toplam Değerinin (TVL) %36’sından fazlasını kaybettiğini gösteriyor. Bu altcoin projesinin bir zamanlar tüm DeFi ekosisteminde TVL lideri olduğunu belirtmek gerekiyor. Ayrıca, sektöre sağlam stablecoin likiditesi sağlıyordu. Curve, “Reentrancy Hack” öncesinde 3,266 milyar dolara sahipken, yatırımcıların Curve’ün likidite havuzlarından, kredilerinden ve protokolünden bir milyara yakın yığılmış varlık çekmesi nedeniyle şu anda 2,343 milyar dolara sahip.

Altcoin
Curve Finance (CRV) TVL. Kaynak: Defillama

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1