Altcoin CRV İçin Borsalar Uyardı: İşlemler Askıya Alındı!

Kripto para borsaları bir altcoin için uyarı yayınladı. Peki bu uyarı neden yapıldı? Gelişmeleri nasıl etkileyecek? Diğer taraftan problemin uzaması daha fazla alacak mı? Ayrıntılara hep birlikte bakalım.

Upbit altcoin CRV işlemlerini askıya aldı

Upbit’in CRV yatırma ve çekme işlemlerini ihtiyaten askıya alması gündem oldu. Buna göre altcoin Curve Finance ekosistemindeki bir yeniden giriş (reentracy) saldırısının ardından geldi. Binance, CEX fiyat akışının ek güvenlik sağlaması nedeniyle kullanıcılarının etkilenmediğini vurguladı. Diğer taraftan OKX, token açılış sayfasında kullanıcıları potansiyel kayıplar konusunda uyaran bir açıklama yayınladı.

Altcoin Curve Finance CRV’yi etkileyen yakın tarihli bir güvenlik açığının ardından, Güney Koreli kripto borsası Upbit para yatırma ve çekme işlemlerini askıya aldı. OKX gibi diğer borsalar da saldırıya yanıt olarak bir dalgalanma uyarısı yayınladı. Güvenlik açığı hafta sonu DeFi ekosisteminde keşfedildi. Ayrıca önemli miktarda fon kaybına neden oldu.

Upbit volatilitenin ortasında altcoin çekme işlemlerini durdurdu

Söz konusu açık reentrancy (yeniden giriş) saldırılarını içeriyordu. Diğer taraftan 30 Temmuz’da yaklaşık 50 milyon doların çalınması gündem oldu. Buna karşılık olarak Upbit yaptığı açıklamada tüm kullanıcılarından altcoin CRV’nin artan fiyat oynaklığına karşı dikkatli olmalarını istedi.

Bir başka kripto platformu olan OKX, token açılış sayfasında bir uyarı yayınladı. Buna göre “OKX, herhangi bir altcoin CRV alım satım kaybından sorumlu tutulmayacaktır.” vurgusu söz konusu oldu.

Binance kullanıcıların etkilenmediğini söyledi

Binance CEO’su Changpeng Zhao Twitter’da Binance kullanıcılarının altcoin CRV hackinden etkilenmediğini belirtti. Zhao “CEX fiyat akışı DeFi’yi kurtarıyor. Binance kullanıcıları etkilenmez. Ekibimiz Vyper Reentrant Güvenlik Açığını kontrol etti. Yalnızca 0.3.7 veya üzeri sürümleri kullanıyoruz.” dedi. Binance CEO’sunun açıklamaları sonrasında borsa kullanıcılarının rahat bir nefes aldıklarını görüyoruz.

Binance CEO’su borsanın DeFi tokenleri için merkezi bir fiyat beslemesi kullanmasının ek bir güvenlik katmanı sağladığını ima ediyor. Zhao ayrıca kod kütüphanelerinin, uygulamaların ve işletim sistemlerinin güncellenmesi konusunda ısrar etti. Olaya yanıt olarak altcoin Curve Finance, saldırının Vyper 0.2.15 kullanan alETH, msETH ve pETH dahil olmak üzere belirli stablecoin havuzları etkilediğini belirtti. CRV/USD stablecoin havuzları etkilenmedi. Ancak hackin daha geniş etkisi kullanıcıları endişelendirdi. Kriptokoin.com olarak baktığımızda altcoin CRV hack sonrası keskin bir düşüş yaşadı. Fiyat %12’in üzerinde geriledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2