ABD’li Dev Robinhood SBF’ye Ait 606 Milyon Dolarlık Hisseyi Geri Aldı!

ABD merkezli kripto para ve hisse senedi alım-satım platformu Robinhood, iflas eden kripto para borsası FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’a (SBF) ait Robinhood (HOOD) hisselerinin geri alımını tamamladı.

Robinhood 1 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, SBF ve FTX kurucu ortağı Gary Wang tarafından Emergent Fidelity Technologies şirketi aracılığıyla alınmış 55 milyon adet Robinhood hissesinin (HOOD) tamamını geri aldığını bildirdi.

Robinhood hisse geri alımının 31 Ağustos tarihinde tamamlandığını ve hisse başına 10,96 dolar maliyetle gerçekleştirildiğini aktardı. Geri alım, Robinhood’a maliyeti toplamda 605,6 milyon dolar olarak kaydedildi. Hisselerin değeri sene başında 465 milyon dolar olarak belirlenmişti.

Robinhood CFO’su Jason Warnick, müşteriler ve hissedarlar adına büyüme planlarını hayata geçirmek için sabırsızlandıklarını söyledi.

Bu hisseler 2022 yılının mayıs ayında satın alınmıştı ve FTX iflası sonrasında önemli bir tartışma konusu olmuştu. SBF’in Alameda’dan ödünç aldığı fonlar ile satın aldığını söylediği Robinhood hisseleri üzerinde kurucunun yanı sıra iflas eden kripto para borsası FTX, iflas etmiş kripto kredi platformu BlockFi ve bir bir FTX alacaklısı olan Yonathan Ben Shimon da hak iddia etmişti. Daha sonrasında ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), hisselere el koyarak sahiplik tartışmasını sonlandırmıştı.

Daha sonrasında Robinhood yönetim kurulu geçtiğimiz şubat ayında bu hisselerin geri alınacağını duyurmuştu.

source site-9