Yeni PEPE Vaadiyle Piyasaya Sürülen Altcoinin Fiyatı Sıfırlandı!

Pauly adlı popüler bir kripto para influencer’ı tarafından piyasaya sürülen PNDX adlı yeni bir altcoin, yatırımcılara milyonlarca dolara mal olan bir aldatmaca olduğu ortaya çıktı.

Pauly tarafından sosyal medyada tanıtılan coin, akıllı sözleşmesinde herkesin bir başkasının tokenlerini herhangi bir adrese transfer etmesine izin veren kötü niyetli bir işleve sahipti.

Uniswap’teki PNDX havuzuna likidite eklenir eklenmez, tokenleri büyük kârlar karşılığında satan kötü niyetli kişiler tarafından boşaltıldı. PNDX’in fiyatı hızla sıfıra düşerek yatırımcıları değersiz tokenlarla baş başa bıraktı. Bazı tahminlere göre, dolandırıcılıkta yaklaşık 2.2 milyon dolar kaybedildi.

PNDX fiyatının lansman sonrası sıfırlanışını gösteren grafik.

Başlangıçta likiditeyi bir hafta boyunca kilitleyeceğini iddia eden Pauly, token lansmanı ile ilgili bir “sorun yaşandığını” söyledi ve kayıp yaşayan kullanıcılara tazminat ödeyeceğini savundu.

Bununla birlikte olay sırasında bazı kripto para cüzdanlarının da önemli karlar elde ettiği görüldü. Kötü niyetli olup olmadığı bilinmeyen bu kişilerden 10.000 dolarlık token alıp 700.000 dolara kadar kazananlar oldu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4