Yeni NVIDIA ekran kartı modelleri netleşiyor!

NVIDIA, GeForce RTX 50 serisi ekran kartı modelleri için çalışmalarını sürdürüyor.Adını Amerikalı matematikçi David Blackwell’den alan Blackwell grafik mimarisi üzerinde yükselecek olan yeni nesil ekran kartları önümüzdeki yıl bizlerle olacak. Yeni ekran kartları için tanıtım tarihi yaklaşırken, sızıntılar da gelmeye devam ediyor.

NVIDIA GeForce RTX 50 serisinin detayları belli oluyor

NVIDIA’nın yeni Blackwell serisinin model kodları da son gelen sızıntılar arasında. Buna göre dev ekran şirketi yeni modellerinde GB (GeForce Blackwell) kısaltmasını ve 200’lü sayıları kullanacak. Giriş seviyesini GB202 kodlu modelin oluşturması beklenirken, GB203, GB205, GB206 ve GB 207 de yine diğer modelleri simgeleyecek.

NVIDIA, 200’lü kod numaralarını son olarak “Maxwell” mimarisinde kullanmıştı. Bu ekran kartları o dönemde mimarinin orijinal olarak tasarlandığından daha gelişmiş bir düğüm üzerine inşa edilmiş ve daha gelişmiş özelliklere ev sahipliği yapıyordu. NVIDIA’nın yeni Blackwell serisinde de yine daha üstün özellikler görebiliriz.

NVIDIA GeForce 536.99 sürücüsü yayınlandı! İşte detaylar

NVIDIA GeForce 536.99 sürücüsü yayınlandı! İşte detaylar

NVIDIA, GeForce 531.29 Game Ready güncellemesi ile bazı oyunlarda performans iyileştirmesi yaparken bazı hataları da giderdi.

Yeni ekran kartları ile bir başka sürpriz ise “x04” kodlu modelin eksikliği oluyor. Bunun nedeni olarak GA104 ve AD104 kod numalarına sahip RTX 3070 ve RTX 4070’in beklenen rakamların altında kalması gösteriliyor. NVIDIA, bunun yerine GB203 kodlu ekran kartında daha üstün performans vermeyi hedefliyor.

Yeni nesil ekran kartları için çalışmalarına devam eden NVIDIA, genel olarak yeni mimarilerini 2 yıl aralıklarla tanıtıyor. Bu yüzden şirketin yeni nesil Blackwall mimarisine sahip ekran kartlarını 2024 yılının ikinci yarısında görebileceğiz.

NVIDIA, yeni nesil Blackwell mimarisini 3 nm üretim sürecinden geçirerek çok daha verimli ekran kartı modelleri üretmeyi planlıyor. Peki siz NVIDIA GeForce RTX 50 serisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

source site-29