Yayılan Sahte Haber, Batık Şirketin Altcoininde Geçici Pump Getirdi!

Temmuz 2022’de iflas başvurusunda bulunan kripto para platformu Voyager Digital (VGX), dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock tarafından satın alındığını iddia eden sahte bir haber kampanyasının hedefi oldu.

Associated Press web sitesinde ücretli bir içerik olarak yer alan sahte haberde, BlackRock’ın Voyager’ı 3.5 milyar dolar nakit ve hisse senedi karşılığında satın almayı kabul ettiği iddia edildi. Haberde ayrıca anlaşmayı doğruladığı iddia edilen bir sosyal medya kaynağına da atıfta bulunuldu, ancak kaynağın sadece bir takipçisi olan Çinli bir hesap olduğu ortaya çıktı.

Büyük bir haber portalı olan Associated Press üzerinde yayınlanan haberin üstünde bir uyarı yer alıyor ve haberin ücretli bir haber olduğu, Associated Press ile ilgisi bulunmadığı yazıyor.

Associated Press (AP) web sitesi, editoryal standartlarına ve politikalarına uygun olduğu sürece üçüncü taraf kaynaklardan gelen ücretli içeriğin platformunda yayınlanmasına izin veriyor. Ancak, bazen bu kaynaklar AP personeli tarafından doğrulanmayan yanlış veya yanıltıcı bilgiler sunabiliyor.

Sahte haber, Voyager’ın yerel tokeni VGX’in fiyatında bir artışa neden oldu ve token aniden %8 değer kazandı. Ancak, yatırımcılar kısa süre sonra haberin uydurma olduğunu ve gerçekte hiçbir dayanağı olmadığını anladıkları için bu artış kısa sürdü.

VGX’e ait 4 saatlik mumlara sahip grafik.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4