Yatırımcıların Peşine Düştüğü Altcoinler Açıklandı! MATIC de Var!

Kripto para piyasasındaki dinamiklerinde değişim var, Bitcoin’in hakimiyeti 2023’te istikrarlı bir şekilde azalıyor. Bu da altcoinlerin gelişmesi için fırsatlar yaratıyor. Kaiko’nun yakın tarihli bir araştırma raporuna göre, Bitcoin’in piyasadaki payı 2023’te yüzde 45’ten yüzde 27’ye düştü. Yalnızca Temmuz ayında yüzde 8’lik bir düşüş yaşandı. Hakimiyetteki bu düşüş, altcoinlerin gelişmesine ve toplu olarak hakimiyette dört ayın en yüksek seviyesine ulaşmasına izin verdi. Bu sırada en iyi performans gösteren altcoinler açıklandı. Bunların arasında MATIC, SOL, BNB gibi kriptolar yer almakta. İşte detaylar…

Kaiko raporu: XRP, MATIC en iyi performansı gösteriyor

Kaiko’ya göre en iyi performans gösteren altcoinler arasında, XRP açık bir öncü olarak ortaya çıktı. Traderların mahkemeden olumlu bir karar beklediği XRP, 2023’ün ilk yarısında istikrarlı bir şekilde birikti. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi Ripple Labs’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı yürüttüğü yasal mücadelenin olumlu sonuçlanmasının ardından XRP’nin işlem hacmi artarak onu yılın en aktif işlem gören altcoin’i haline getirdi. Üstelik altcoin, 150 milyar dolarlık şaşırtıcı bir işlem hacmine ulaştı. XRP fiyatındaki büyük yükseliş, Haziran ortasındaki en düşük seviyelerden yüzde 52 oranında arttı.  

Solana, Dogecoin, Binance Coin (BNB) ve Polygon (MATIC) da en çok işlem gören altcoinler olarak XRP’yi takip etti. Bu altcoinler de etkileyici performanslar sergiledi. Solana aynı dönemde yüzde 87, Dogecoin ise yüzde 36 oranında değer kazandı. XRP’nin fiyat artışı, yatırımcıların güvenini artıran Ripple-SEC mücadelesi ile desteklendi. DOGE’un yükselişi ise Elon Musk ve Twitter’ın “X” olarak yeniden markalaşmasına bağlandı.  Bunun tam aksine, Bitcoin’in performansı cansızdı. Haziran ayındaki en düşük seviyesinden yalnızca yüzde 17 oranında yükseldi. Ancak diğer altcoinlerin çoğunluğu son birkaç gün içinde kayıplar yaşadı.

Piyasayı etkileyen faktörler neler?

XRP’nin son düşüşü, daha geniş kripto piyasası düşüşünün bir parçası. Yatırımcılar, iki gündür ABD merkez bankasının bir sonraki faiz oranı hamlesini açıklamasını bekliyor. Yaklaşan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ikinci gününe hazırlanmaktalar. 25-26 Temmuz’daki toplantıda 25 baz puanlık (bps) bir faiz artışı beklentisi mevcuttu. Bu da kripto yatırımcılarının hissiyatını etkiledi. Böylesi yüksek oranlı bir ortam XRP gibi kripto paralar için elverişsiz olarak algılanmakta. Hattabazı yatırımcıların ABD doları gibi daha güvenli varlıklara yönelmesine yol açıyor.

Son dönemdeki düşüşe rağmen XRP, aylık grafikte yüzde 38’in üzerinde bir büyüme gösterdi. Böylece bu dönemde piyasa değerine yaklaşık 10 milyar dolar ekleyerek esnekliğini koruyor.  Bitcoin’in hakimiyetindeki düşüş ve ardından altcoinlerin yükselişi, kripto piyasası manzarasında bir değişime işaret ediyor. Altcoinler ilgi çekmeye ve yatırımcılara cazip fırsatlar sunmaya devam ettikçe, Bitcoin’in baskın oyuncu olarak konumu zorlanıyor. Yatırımcılar bilinçli yatırım kararları almak için bu değişimleri yakından izlemesi gerekiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-3