Yatırım Yöneticisinden Korkutan Bitcoin Tahmini: Bu Aya Dikkat!

Geçtiğimiz haftalarda Bitcoin fiyatı önemli bir düzeltme yaşadı ve bu yılın başlarında ulaştığı 30.000 dolarlık psikolojik eşiği geri almakta zorlanmaya başladı.

Bu yılın başlarında artan kurumsal ilgiyle beslenen keskin bir yükselişe rağmen, kripto para biriminin kazançlarını koruyamaması endişeleri artırdı ve yatırımcıların değişken piyasayı yakından izlemesine neden oldu.

Yatırım yöneticisi Timothy Peterson’ın 7 Ağustos’ta attığı tweet’e göre, BTC’nin yukarı doğru hareket etmesinin aksine, fiyat Eylül sonundan önce 25.000 doların da altına düşme ihtimali taşıyor. Üstelik bu oran %50 gibi önemli bir seviyede.

Ancak yatırımcı, böyle bir düşüşün Bitcoin’in uzun zamandır beklenen bir sonraki boğa koşusuna başlamasından önceki son büyük düşüş olacağını da sözlerine ekledi.

Eylül, Bitcoin Fiyatı için En Olumsuz Ay

Peterson’ın önümüzdeki ay Bitcoin fiyatına ilişkin olası bir düşüşe ilişkin tahmini kripto paranın tarihsel performansına dayanıyor.

Son 7 yılda, BTC’nin Eylül ayında pozitif fiyat kazancı elde ettiği tek ay %6,4 yükseldiği 2016 yılı oldu. Diğer taraftan, Peterson’ın tablosuna göre, 2017’den 2022’ye kadar BTC bu ay boyunca her seferinde %-2,95 ile %-13,8 arasında değişen oranlarda değer kaybetmiştir.

bitcoin haberleri

Bununla birlikte, Ekim ayı en büyük kripto para için en iyi performans gösteren aylardan biridir. 2010 yılından bu yana, Bitcoin’in bu ayda negatif bir fiyat değişikliği kaydettiği tek durum, %4,5 oranında düştüğü 2018 yılıydı.

Kasım ve Aralık ayları BTC için önceki yıllarda karışık bir fiyat performansına işaret etse de, en keskin fiyat düşüşlerinden bazılarının önceki ay gerçekleştiğini belirtmek gerekir.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.


source site-8