Yatırım Devinden Açıklama! “Sadece Bitcoin Olmayacak”

Yatırım devi Bernstein son raporunda Bitcoin spot ETF’si ile ilgi oalrak önemli açıklamalar yapıyor. Bernstein BTC’nin yanı sıra diğer kripto para birimleri için de ETF fırsatlarının geleceğini savunuyor.

Bitcoin BTC’nin ötesinde genişleyen etf fırsatları

Bernstein tarafından hazırlanan bir rapora göre, kripto para birimlerindeki ETF fırsatı Bitcoin ile sınırlı olmayacak. Buan göre birden fazla dijital varlığı kapsayacak şekilde genişleyecek. Rapor, sektörün önümüzdeki altı ay içinde ilk spot Bitcoin ETF’sini piyasaya süreceğini belirtiyor. Diğer taraftan bunu bir Ethereum spot ETF’sinin izleyeceğini öngörüyor. Rapor ayrıca varlık yönetimi endüstrisinin potansiyel ETF adayları olarak diğer en iyi blockchain’lere bakıyor. Ayrıca merkezi olmayan finans (DeFi) varlıklarını keşfedeceğini öne sürüyor.

Rapor, dünyanın en büyük kripto varlık yöneticisi Grayscale’in geçen hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı aldığı ve Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) bir ETF’ye dönüştürülmesinin önünü açan mahkeme kararını takip ediyor.

ETH ve ötesi: ETF manzarasını genişletmek

Bernstein ayrıca ETH’nin benzer bir CME vadeli işlem piyasası ve spot piyasa yapısına sahip olduğunu değerlendiriyor. Buna göre, ETH spot ETF için endüstri baskısının Bitcoin ETF onayının hemen ardından geleceğini belirtiyor.

Analistler ayrıca varlık yönetimi sektörünün Bitcoin ve ETH’nin ötesine geçeceğine dikkat çekiyor. Buna göre Solana ve Polygon gibi alanlara yöneleceğini belirtiyor. Ayrıca Uniswap ve Aave gibi önde gelen DeFi varlıklarından da olası ETF hedefleri olduğunu vurguluyorlar.

Varlık yöneticileri için kazançlı bir fırsat

Analistler bunu, varlık yönetimi endüstrisinin büyüyen bir varlık sınıfından sağlıklı komisyonlar kazanması için büyük bir ticari fırsat olarak görüyor. Bitcoin ETF, Bitcoin fiyatını takip eden bir yatırım fonu. Yatırımcıların tıpkı hisse senetleri veya tahviller gibi geleneksel aracılık hesapları aracılığıyla Bitcoin alıp satmalarına olanak tanıyacak. Bu, Bitcoin’i daha geniş bir yatırımcı kitlesi için daha erişilebilir hale getirecek. Ayrıca potansiyel olarak kripto para birimine yapılan yatırımın artmasına yol açabilecektir.

Kriptokoin.com olarak baktığımızda kripto para piyasası, Bitcoin BTC’nin ötesine geçiyor. Ayrıca Ethereum’u ve çok çeşitli gelecek vaat eden dijital varlıkları kapsayacak şekilde önemli bir ETF genişlemesine hazırlanıyor. Bu değişim, varlık yöneticileri için kazançlı bir fırsatı temsil ediyor. Ayrıca bu gelişen ortamdan yararlandıkça komisyonlarda önemli bir büyüme potansiyeli taşıyor. Sektör yeniliklere devam ediyor. Diğer taraftan yatırımcılar ve meraklılar ETF alanındaki gelişmeleri yakından izliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1