Yapay zekalı Bing, Google kullanıcılarını ele geçiremedi

Microsoft Bing, uzun yıllardır Google ile rekabet etmeye çalışıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana yaşanan yapay zeka rüzgarını arkasına alan arama motoru, bir süredir Bing Chat özelliğiyle gündemden düşmüyordu. Ancak son raporlar, kullanıcıların Google’dan vazgeçmediğini gösteriyor.

Yapay zekalı Bing neden Google’a rakip değil?

Bir analiz firması tarafından paylaşılan verilere göre, Bing’in çıkışı oldukça kısa süreli oldu. Bing.com’un küresel arama motoru pazarındaki payı, Bing Chat’in tanıtılmasından bu yana düşüş yaşadı. Bu yılın Ocak ayında yüzde 3’lük paya sahip olan Bing, şu anda yüzde 2,9 seviyelerinde yer alıyor.

Temmuz ayı verilerinin gösterdiği yüzde 2,9’luk oran, Bing’in Nisan ayında sahip olduğu yüzde 2,7’lık kullanıma göre küçük bir artışı temsil ediyor. Ancak ChatGPT desteğinin, Bing’in genel trafiğinde önemli bir artış sağlamadığını ortaya koyuyor.

ChatGPT görse kıskanır: Google Chrome’a yapay zeka dopingi!

ChatGPT görse kıskanır: Google Chrome’a yapay zeka dopingi!

Google Chrome yapay zeka ile sayfaları özetlemeye başlayacak. Böylece uzun haberleri veya makaleleri okumak zorunda kalmayacaksınız.

Microsoft tarafından ilk olarak Şubat ayında görücüye çıkan Bing Chat, “aramanın geleceği” olarak lanse edildi. Ancak sohbet botu, kullanıcıları web aramaları için Bing’e yönelmeye ikna etmiş gibi görünmüyor. Google’ın Temmuz ayı itibarıyla pazarın yüzde 92’sini elinde barındırdığını belirtelim.

Bing Chat, arama dünyasında büyük bir atılımı temsil ediyor. Ancak uzmanlar, yapay zekalı arama asistanlarının benimsenmesinin zaman alabileceğini söylüyor. Bu da Google’ın arama dünyasını yapay zeka ile şekillendirebileceğini gösteriyor.

google chrome

Öte yandan Google’ın da yapay zeka alanında çalışmalar yaptığını belirtelim. Geçtiğimiz hafta Chrome için aramaları yapay zeka ile özetleme yeteneği sunuldu. Bu özellik sayesinde uzun haberler veya makaleler yapay zeka ile birkaç cümleye indirgeniyor. 

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

source site-30