Wall Street Analisti Bitcoin İçin Uyardı: Bu Fiyatın Altında Art Arda 2 Günlük Kapanışa Dikkat!

Wall Street’in tanınan ismi Fairlead Strategies’in kurucusu Katie Stockton, Bitcoin’deki kritik seviyenin kaybedilmesi durumunda 25.200 dolara geri çekilme yaşanabileceğini belirtti.

Katie Stockton Bitcoin’in yaklaşık 1 aydır koruduğu 29.500 dolar desteğini kaybetmesinin ardından yatırımcılarıyla paylaştığı bir notta, sıradaki kritik destek hakkında uyarılarda bulundu.

Bitcoin için 50 günlük basit hareketli ortalamayı (SMA50) işaret eden Stockton, bu seviyenin kaybedilmesi durumunda fiyatın uzun vadeli destek noktası olan 25.200 dolar seviyesine inebileceğini vurguladı. Kurucu tarafından ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı öncesi yapılan bu açıklama yatırımcıların dikkatini çekti.

Bununla birlikte paylaştığı notta karamsar bir tavır sergileyen Stockton, MACD göstergesinin de olası bir gerileme için sinyal verdiğini belirtti.

50 günlük SMA’nın yani 29 bin doların altında art arda iki günlük kapanış, düşüş riski 25.200 dolar civarındaki uzun vadeli desteğe doğru artacaktır. Haftalık stokastiklerdeki aşırı alım düşüşü göz önüne alındığında bir kırılma olası görünüyor. Ayrıca haftalık MACD, teyit etmesi halinde başka bir olası gerilemede “satış” sinyaline doğru sıkışmış durumda.

CoinGecko verilerine göre son 1 hafta içerisinde %2,4 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 29.224 dolardan işlem görüyor.

source site-9