Uzmanlar Bitcoin (BTC) İçin Eylül’den Ne Bekliyor?

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu, dün spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu başvurular hakkında karar vermeyi erteledi. Bu kararın ardından, Grayscale’in SEC zaferiyle güçlü artış kaydeden Bitcoin sert düşüş gördü. Böylece lider kripto kazançlarının neredeyse tamamını geri verdi. Yeni bir aya başlarken gözler BTC’nin Eylül performansında olacak. Analistler Eylül ayının BTC için neler getireceği hakkında görüşlerini paylaşıyor.

Bitcoin için izlenecek kilit seviyeler

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, kripto piyasası yükseliş ivmesini koruyamadı. Bunun üzerine gelen SEC’in spot Bitcoin ETF kararlarını ertelemesi haberi düşüşü derinleştirdi. Şimdi gözler kırımız Ağustos’un ardından Eylül ayında. Fairlead Strategies analisti Will Tamplin, Bitcoin için hafta içindeki ilk sıçramanın, kısa vadeli göstergelerden gelen olumlu sinyallerle desteklendiğini söylüyor. Ayrıca analist, bunun ilerleyen günlerde lider kripto paranın aynı işlem aralığında devam edeceğini gösterdiğini belirtiyor. Buradan hareketle analist, izlemek için şu seviyeleri işaret ediyor:

Bitcoin için test edilecek bir sonraki kilit seviye 28.800 dolarda duruyor. Bu kilit seviyeden sonra izlenecek seviye 31.900 dolar olacak.

Bitcoin yeni bir hamleyle bu seviyeleri test edebilir!

Bitcoin’in performansını değerlendiren bir diğer analist ise Wolfe Research’ten Rob Ginsberg. Analiste göre, BTC biraz ilerleme kaydederse, ilerleyen günlerde 29,5-30 bin dolar direncini yeniden test etmesi mümkün. Analist, Bitcoin’in sonunda bu seviyeleri geçmesini bekliyor. Ancak, bu dirençleri aşmayı başaramaması durumunda BTC’nin 25.000 dolar seviyelerine kaymasını muhtemel görüyor. Bu arada Ginsberg, Grayscale’in SEC karşısındaki zaferinin etkilerini de ihmal etmiyor. Analist, bu tür katalizörlerin uzun vadeli boğa görüşünü güçlendirdiğini belirtiyor.

Bitcoin

Eylül’ün BTC için kırmızı olma ihtimali yüksek, ancak…

Son olarak Cantor Fitzgerald analisti Elliot Han, Bitcoin fiyatının yönü hakkında görüşlerini paylaşıyor. Analist, hisse senedi piyasaları için Eylül’ün tarihsel olarak düşüş ayı olduğunu belirtiyor. Hisse senedi piyasaları ve Bitcoin arasındaki korelasyondan hareketle BTC’nin de düşebileceğini ima ediyor. Bu doğrultuda Han, lider kripto paranın en kötü ayının Eylül 2019 olduğunu söylüyor. Bu derin kayıp, 2020 halving etkinliğinden önce gerçekleşti. Analist, şu değerlendirmeyle son noktayı koyuyor:

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düzenlemelerden bir olumlu haber alırsan bu Bitcoin için pozitif olacaktır. Ancak, şu an için ETF başvuruların ilişkin kararlar dışında bir şey yok. Bununla birlikte, yukarı ya da aşağı yönde sürprizlerin olmayacağı anlamına da gelmiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1