Usta Analistten Bitcoin ve Altcoinler İçin Korkutan Uyarı!

Kripto para piyasası 2023’e büyük umutlarla girdi. Bununla birlikte pek de umduğunu bulamadı. Öte yandan 2024’te Bitcoin halving olayı gibi kritik etkinlikler ve kurumsal benimsenme sayesinde geleceğin parlak olduğu yönünde bir kanaat var. Ancak, yaygın olarak takip edilen bir kripto analisti Nicholas Merten, biraz farklı bakış açısına sahip. Analist, büyük teknoloji hisselerinin ve kripto paraların önümüzdeki yıllarda düşük performans göstereceğini söylüyor.

Bitcoin ve altcoinler cansız kazançlar elde edecek!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, berbat 2022’nin ardından kripto piyasası 2023’e heyecanla giriş yaptı. Ancak, piyasa oyuncularının umduğunu bulduğunu söylemek zor. Bu da gözlerin 2024’e çevrilmesine neden oluyor. DataDash sunucusu Nicholas Merten, yeni bir strateji oturumunda 512.000 YouTube abonesine gelecekten beklentilerini açıkladı. Analist, teknoloji devlerinin ve Bitcoin (BTC) dahil kripto varlıklarının muhtemelen önümüzdeki birkaç yıl içinde cansız kazançlar sağlayacağını söylüyor. Bu bağlamda analist, şu açıklamayı yapıyor:

Önümüzdeki birkaç yılın en kötü performans gösteren varlıklarından biri kripto para birimleri ve FAANG hisseleri ya da büyük teknoloji şirketleri olabilir. Facebook, Amazon, Netflix, Google, Microsoft, Apple, devasa kazançlar elde eden ve genel borsayı geride bırakan büyük teknoloji şirketlerinden bahsediyorum… Sadece Bitcoin’den değil, daha geniş bir altcoin alanından ve eskiden çılgınca katlar yapan bir bütünden bahsediyorum.

Kripto piyasası çok daha zor bir zaman geçirecek!

Nicholas Merten’in tezi, diğer faktörlerin yanı sıra Federal Reserve’in şahin politikalarına dayanıyor. Çünkü, şahin Fed nedeniyle piyasa likiditesi gittikçe daralıyor. Buradan hareketle analist, Bitcoin ve altcoinler için şu sonuca varıyor:

window.coinzilla_display = window.coinzilla_display || [];
var c_display_preferences = ;
c_display_preferences.zone = “357435b94f1a483054”;
c_display_preferences.width = “728”;
c_display_preferences.height = “90”;
coinzilla_display.push(c_display_preferences);

Likiditenin daraldığı bir ortamdayız. Esasen kriptonun, daha da önemlisi, büyük kazançlar elde ettikten sonra değer önerisini bulmak için mücadele ettiği bir ortamdayız. Bunun da ötesinde, kripto şu anki bir trilyon dolarlık piyasa değerinden 10 trilyon dolara ulaşmak için, örneğin 100 milyar dolarlık piyasa değerinden bir trilyon dolara doğru ilerlerken olduğundan çok daha zor bir zaman geçirecek.

Bitcoin

Likidite Bitcoin ve altcoinlerin aleyhine işliyor!

Analiste göre, bu boğa piyasalarını teşvik etmek için çok daha fazla likiditeye ve çok daha fazla temel değer yaratımına ihtiyaç var. Bu durumu anlamak ve kabul etmek gerekiyor. Ancak, analist burada da vurguladığı gibi likiditenin Bitcoin ve altcoinlerin aleyhine işlediğini söylüyor. Likiditedeki daralmaya örnek olarak, sadece Fed’in her ay yaklaşık 100 milyar dolar geri çekmesini veriyor. Bu bağlamda Merten, şu değerlendirmeyi paylaşıyor:

Küresel likidite yeni düşük seviyelere hazır gibi görünüyor. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer merkez bankaları bir bütün olarak ele alındığında federal fon oranı 2007’den bu yana en yüksek seviyelerine çıkmaya. Merkez bankaları bunu 1990’ların başında ya da 1970’lerdeki hızlanmanın başlangıcında gördüğümüz benzer seviyelerdeki enflasyonu kontrol altına almak için yapıyor.

Bu arada lider kripto Bitcoin, son 24 saat içinde %0,66 artışla, 25.865 dolardan işlem görüyor. Lider altcoin Ethereum ise aynı zaman diliminde %0,35 kazançla 1.635 dolardan el değiştiriyor. Bununla birlikte her iki kripto para da haftalık ve aylık zaman diliminde kırmızı bölgede duruyor.

window.coinzilla_display = window.coinzilla_display || [];
var c_display_preferences = ;
c_display_preferences.zone = “357435b94f1a483054”;
c_display_preferences.width = “728”;
c_display_preferences.height = “90”;
coinzilla_display.push(c_display_preferences);

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Usta Analistten Bitcoin ve Altcoinler İçin Korkutan Uyarı!


source site-2