Ünlü Avukat “SEC XRP’nin 3 Yılını Çaldı” Dedi, Coinbase’i Örnek Gösterdi!

Çoğu kripto para biriminin menkul kıymet olduğunu savunan SEC Aralık 2020’de Ripple’a dava açmıştı.

2020’den bu yana çekişmeli bir şekilde devam eden davada Temmuz ayında Ripple lehine karar çıktı.

Karar Ripple zaferi olarak nitelendirilirken XRP de önemli yükseliş kaydetti.

Bu karar ve dava hala değerlendirilmeye devam ederken son yorum ünlü avukat John Deaton‘dan geldi.

SEC’in açtığı davanın XRP’nin 3 yılını çaldığını savunan ünlü avukat, davanın XRP’yi ABD’de yaklaşık üç yıllık benimsenme hakkından mahrum bıraktığını söyledi.

Twitter hesabından Coinbase‘in Circle hissesi alma haberini alıntılayan John Deaton, Ripple ve XRP’nin sınır ötesi ödemelerde nasıl büyük bir benimsenme yolunda ilerlediğini ve SEC davası olmasaydı Coinbase gibi şirketlerin de Ripple’a benzer ilgi gösterebileceğine dikkat çekti.

Deaton ayrıca SEC davasının Coinbase’i XRP’yi delist etmeye zorladığını belirterek dava öncesinde Coinbase’in XRP’nin en büyük destekçilerinden biri olduğunu hatırlattı.

SEC’in 2019’da Coinbase’in XRP listelemesine ve Ripple havale ortağı MoneyGram’ın XRP kullanımına itiraz etmediğine dikkat çeken John Deaton şunları söyledi:

“SEC icra avukatları tıpkı MoneyGram ve Coinbase avukatları gibi 2018 ve 2019 yıllarında XRP’nin bir menkul kıymet olmadığına karar verdi.

Ancak Ripple ortaklarının aldığı tüm önlemlere rağmen SEC, Aralık 2020’de Ripple’a dava açtı ve tüm XRP satışlarının kayıt dışı menkul kıymetler oluşturduğunu iddia etti.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4