Ünlü Analist İşareti Verdi! Altcoinler Geri Dönüşe Hazırlanıyor

Bitcoin ve altcoinler ile birlikte kripto para piyasasında önemli gelişmeler yaşanıyor. Ancak son zamanlarda fiyatlar biraz durgun. Ünlü analist Michaël van de Poppe tam da bu noktada altcoinlerin bir geri dönüşe hazırlandığına dikkat çekiyor. Analistin yorumlarına bakalım.

Altcoinler için mevcut piyasa dinamikleri

Altcoinler uzun süredir düşük performans sergiliyor. Ancak potansiyel bir yükseliş eğilimine işaret eden işaretler ortaya çıkıyor. Tekrar gibi görünse de, birçok altcoinin en düşük seviyelerine ulaştığını ya da yaklaştığını göz önünde bulundurmak çok önemli.

Analist Poppe kripto para piyasasının genel ilgi düzeyinin 2020’de gözlemlenen eğilimleri anımsattığına işaret ediyor. Aynı zamanda analiste göre, genellikle öncü bir gösterge olarak görülen Bitcoin çiftleri yavaş yavaş çıkış belirtileri gösteriyor.

Altcoinler

Ancak, bu olumlu göstergelere rağmen, genel piyasa duyarlılığı ılık kalmaya devam ediyor. Bitcoin ve altcoinler ile dolu kripto para alanında kayda değer birkaç gelişme yaşanıyor. Analistin işaretlediği gelişmeler şöyle

  • Bitcoin spot ETF’sinin yakında piyasaya sürülmesi.
  • Ethereum spot ETF başvurularının sunulması.
  • Ethereum vadeli ETF’lerinin yakında piyasaya sürülmesi.

Analiste göre bu gelişmeler, kurumsal oyuncuların kripto arenasına artan katılımının altını çiziyor. Yine de, bu umut verici işaretlerin ortasında, bazı yatırımcılar altcoinler için farklı düşünceler içerisinde oluyor. Analiste göre bunlar varlıklarını uzun bir süre ellerinde tuttuktan sonra bile satmayı düşünüyor olabilir.

Duygulara karşı rasyonel karar alma

Olumlu piyasa gelişmelerine rağmen bazı yatırımcılar neden altcoinlerini satmayı düşünüyor olabilir? Analiste göre cevap genellikle duyguların kontrolü ele geçirmesinde yatıyor. Kripto para piyasasında hakim olan duygu, mevcut piyasa koşulları göz önüne alındığında anlaşılabilir olan bir olumsuzluk hissini yansıtıyor.

Altcoinler

Bununla birlikte, bu yaygın duygu, ilgi çekici bir karşıtlık göstergesi olarak hizmet edebiliyor. Aykırı düşünce, kalabalığın tersini yapmayı içeriyor. Diğer taraftan genellikle sağlam yatırım kararlarına yol açıyor. Sürü zihniyetinden kaçınarak, yatırımcılar potansiyel olarak değerli fırsatları yakalayabiliyor.

Çıkış yapan altcoinler

Altcoinler içerisinde birkaçının uykusundan çıkmaya başlamasıyla birlikte kayda değer bir trend ortaya çıkıyor. Önümüzdeki aşamalarda neler bekleyebiliriz? Analiste göre tipik olarak, altcoinler yaşam belirtileri göstermeye başladığında, ilk tepkiler şüphecilik ve kuşku içerebiliyor. Analist buna “inançsızlık aşaması” diyor.  Ancak bu aşamada stratejik yatırımcıların piyasaya girmeyi düşünmesi söz konusu.

Belirsizliğin ve dalgalı duyguların hakim olduğu bir piyasada, yatırımcıların rasyonel bir bakış açısına sahip olması çok önemli. Hakim olan şüphe ve endişelere rağmen, kripto paralara yönelik artan kurumsal ilgi var. Buna göre altcoinlerin önemli bir dirilişin eşiğinde olabileceğini gösteriyor. Piyasa dinamikleri geliştikçe, karşıt düşünceyi benimsemek gerekiyor. Diğer taaftan kriptokoin.com olarak baktığımızda fırsatları dikkatle değerlendirmek ihtiyatlı bir yaklaşım oluyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1