Twitter (X) iş ilanı özelliği geliştiriyor olabilir

Elon Musk, daha önce birçok kez Twitter’ı “her şey uygulaması” yapmak istediğini söyledi. Bu amaç kapsamında platforma birçok özellik gelmesi ve kullanıcıların ihtiyaçlarına göre bu özelliklerden faydalanması amaçlanıyor. Son olarak Twitter’ın LinkedIn’a rakip olacak bir iş arama özelliği geliştirdiği açıklandı.

Twitter, iş ilanı özelliğiyle LinkedIn’a rakip olacak

Twitter, şirketlerin açık pozisyonlarını doğrudan platformda yayınlamasına imkan tanıyan ‘Hiring‘ (İşe Alım) adlı yeni bir iş ilanı özelliğini devreye aldı. Bu hamle ile Elon Musk, profesyonel iş sitesi LinkedIn’e meydan okumak istiyor gibi görünüyor.

Şu anda belirli şirketlerle test aşamasında olan Hiring, iş ilanlarını otomatik olarak listeleyecek. Bu sayede şirketler, Twitter’ın aylık 300 milyondan fazla kullanıcısı arasından yeni çalışanını bulabilecek. Başvuruların, işletme sitesi üzerinden yapılacağı aktarıldı. Yani Twitter, iş ilanları için sadece aracı olacak.

Twitter’ı solladı: OnlyFans, kullanıcılarına servet kazandırdı!

OnlyFans tarafından açıklanan veriler kullanıcıları bir hali şaşırttı. İşte sizler için derlediğimiz veriler ve daha fazlası…

LinkedIn’in aksine, Hiring’e yalnızca Twitter Blue aboneleri erişebiliyor. Şirketlerin beta erişimine sahip olmak için ödeme yapması gerekiyor. LinkedIn’in ücretsiz iş ilanları yayınlamaya izin verdiğini düşünürsek, bu durum, yeni özelliğin genişlemesini kısıtlıyor.

Musk, platformun gelirlerini artırmak adına birçok zorlukla karşılaştı. Hiring özelliği ise, Musk’ın şirketteki kargaşaya rağmen yeni gelir kaynakları yaratma girişimini temsil ediyor gibi duruyor.

LinkedIn’in iş dünyasının sosyal medyası olduğunu düşünürsek, Twitter’ın bu alanda ne kadar etkili olacağını zamanla göreceğiz. Yeni özelliğin önümüzdeki aylarda tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın…


source site-28