Türklerin Sepetindeki Bu 5 Altcoin İçin ‘Selloff’ Uyarısı!

Kripto dünyasındaki token kilit açma etkinlikleri, özellikle traderlar veya yatırımcılar arasında panik satışını tetikleme eğilimindedir. Çünkü, fiyatlarda bir düşüş beklentisi vardır. Bununla birlikte, boğa piyasalarında bunun tam tersi geçerlidir. Zira, altcoin fiyatları yükselen bir talep artışıyla yönlendirilir.

Bu ay 5 altcoin projesinin un-lock etkinliği var

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere, The Sandbox (SAND), Avalanche (AVAX), Hedera (HBAR), Optimism (OP) ve Aptos (APT) ile birlikte Ağustos ayı boyunca milyonlarca tokenin kilidi açılacak. Adı geçen altcoin projeleri, toplam 525 milyon dolar değerindeki tokenlerinin kilidini açacak. Bu yüklü un-lock etkinlikleri hacim açısında ilk beş arasında yer alıyor. Bu yüzden dikkatler onlar üzerinde olacak.

Ağustos’taki un-lock etkinlikleri

Altcoin projeleri için token un-lock olası senaryoları

Boğa piyasasında token un-lock senaryosu

Kripto alanındaki mevcut titrek atmosferle birlikte, kripto sahipleri varlıklarının değer kazanma olasılığını belirlemek için tüm metrikleri inceliyor. Un-lock etkinliği de bu ölçütler arasında yer alıyor. Çünkü, bir varlığın dolaşımdaki arzını etkileme potansiyeline sahip. Piyasaya daha fazla token girmesi fikri, dolaşımdaki arzı artırdığı için genellikle düşüş eğilimindedir.

Öte yandan, bazen belirli bir tokena olan talep o kadar artar ki alıcılar token kilitlerinin açıldığı dönemlerde bu tokenları silip süpürür. Bu durumda, beklenen bir token un-lock etkinliği, likidite artışına yol açar. Dolayısıyla altcoin projesinin uzun ömürlülüğünün bir gösterisi olur. Bu yüzden de piyasa oyuncuları arasında güveni artırması mümkün olur.

Altcoin

Ayı piyasasında token un-lock senaryosu

Ancak bir ayı piyasasında token kilitlerinin açılması token değerini düşürme eğilimindedir. Un-lock’tan önce, yatırımcıların artan arz ve düşen talebin birleşimi nedeniyle tokeni açığa satmaları mümkündür. Bu da ilgili altcoin fiyatının düşmesine neden olur.

Token un-lock etkinliği sırasında, özellikle de un-lock için belirlenen token sayısı az olduğunda, projenin dolaşımdaki arzını bozmaya yetmeyecek kadar az olduğunda, bir tokenin fiyatının etkilenmemesi de mümkündür. Böyle bir sonucun olası bir diğer nedeni de etkinliğin zaten fiyatlara yansımış olmasıdır.

Altcoin

Ağustos token un-lock etkinliği öncesinde fiyat etkileri

Kayıtlara geçmesi açısından, bu altcoin projeleri için hepsi uçurum token un-lock olacak. Yani tokenler geleneksel haftalık, aylık veya yıllık periyodik olarak değil, günlükten daha periyodik bir programa göre açılacak şekilde ayarlanmış durumda. Tokenların aylık veya yıllık gibi doğrusal bir programa göre ödendiği ve böylece bir miktar fiyat istikrarı sağlayan doğrusal kilit açma yönteminin aksine, uçurum kilitleri farklıdır.

Token arzının büyük bir kısmı halihazırda dolaşımda. Bu yüzden, ayın ilerleyen günlerinde un-lock planlanan tokenlar, topluluk projesinin çekirdek katkıda bulunanlar veya danışmanlar, geliştiriciler ve yatırımcılardan oluşan ekibine gidecektir. Bunlar, ellerindeki varlıkları piyasaya sürerek talep edilebilir hale getirmesi muhtemel bir paydaş grubunu tanımlamaktadır. Bunu takip eden satış baskısının bu 5 altcoin için fiyat düşüşüne yol açması mümkün. Bu yüzden SAND, AVAX, HBAR, OP ve APT yatırımcılarının dikkatli olmasında fayda var.

İdeal senaryo: Altcoin’ler için kayda değer bir fiyat düşüşü

Özellikle Optimism için, Layer-2 tokenının son zamanlarda etrafında büyük bir heyecan var. Bu durumu göz önüne aldığımızda, un-lock olayının önemli bir değer düşüşünü tetiklemesi muhtemel. Bundan önce, OP de dahil olmak üzere bu altcoin’lerden bazılarının yükseliş trendinde olduğunu belirtmek gerekiyor. Yatırımcılar ‘söylentiyi al, olayı sat’ söylemini benimsediği için bu mümkün.

Altcoin
SAND, AVAX, HBAR, OP ve APT 1 günlük grafik

Token’ın kilidini nasıl açtığına bakmaksızın, altcoin’ler arasında kayda değer bir fiyat düşüşü ideal senaryo olacaktır. Ancak, bir sonraki boğa koşusu öncesinde istekli yatırımcılar için bir giriş noktası sağlayacaktır. Bu token un-lock etkinliklerinin ardından beklenen satış baskısıyla birlikte, yatırımcılar varlıklarını büyütmek için olası biriktirme kutularını ararken geç satıcılar izlemeye devam edebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1