Türbülans Hazırlığı! Bitcoin ve Altcoinler Bu Gelişmeye Odaklandı

Kargaşa dolu bir haftada, Bitcoin ve altcoinler Jackson Hole Sempozyumuna bağlı potansiyel türbülansa hazırlanıyor. Buna göre Bitcoin’in değeri 25.000 dolar seviyesine geriledi. Son dört yıldır, Bitcoin’in bu etkinliğe tepkisi sürekli olarak olumsuz oldu. Ayrıca kısa vadeli BTC sahiplerinin %88,3’ünün gerçekleşmemiş kayıplarla karşı karşıya. Bu yüzden, kripto para birimi önümüzdeki hafta artan bir baskıyla karşı karşıya.

Jackson Hole Sempozyumu: Bitcoin volatilitesi için bir katalizör

Federal Reserv Başkanı Jerome Powell’ın yaklaşan Jackson Hole Sempozyumu’nda yapacağı konuşma önemli. Bitcoin BTC’nin fiyatını ve daha geniş kripto para ortamını önemli ölçüde etkileme gücüne sahip. Sempozyumun keskin piyasa düşüşleriyle olan tarihsel ilişkisi var. Diğer taraftan, kripto piyasasındaki son gerilemelerle birleştiğinde, önümüzdeki potansiyel bir fırtınaya işaret ediyor.

Bitcoin BTC 25.000 dolarlık önemli eşiğe tutunuyor. Diğer taraftan, Perşembe ve Cumartesi günleri arasında yapılması planlanan sempozyum beklentisi nedeniyle yatırımcıların temkinli davranması dikkat çekiyor. Piyasa gözlemcileri, değişen para politikaları ve önümüzdeki on yıl için daha geniş çıkarımlar hakkında bilgi edinmek için etkinliğin ilerleyişini bekliyor.

Bitcoin’in Jackson Hole’un etkisiyle dansı

Bitcoin’in 2018’den 2022’ye kadar Jackson Hole Sempozyumları haftasındaki davranışı incelendiğinde tutarlı bir model ortaya çıkıyor. Bitcoin etkinliğe olumsuz tepki verme eğiliminde. S&P 500 hisse senetleri tipik olarak bir artış yaşıyor. Diğer taraftan, kripto piyasası sempozyumun ardından genellikle düşüşler yaşıyor. Bu tarihsel emsal, 2023 sempozyumunun Bitcoin’in yörüngesini nasıl etkileyeceği konusunda soru işaretleri yaratıyor.

Uzun süreli yüksek faiz beklentileri Bitcoin’in son dönemdeki mücadelesine katkı sağlıyor. Buna göre 30.000 dolar seviyesine hızlı bir toparlanmayı engelledi. Ayrıca Powell’ın konuşması bu zorlukları yoğunlaştırma gücüne sahip. Mesajının şahin tonda olması ve daha fazla faiz artırımına işaret etmesi halinde Bitcoin keskin bir düşüş yaşayacaktır. Tersine, Powell güvercin bir ton benimseyerek kontrollü enflasyon konusunda rahat olduğunu ifade ederse, Bitcoin de dahil olmak üzere riskli varlıklar yenilenmiş talep bulacaktır.

Kısa vadeli elde tutanlar ve piyasa dinamikleri

Glassnode tarafından yapılan son on-chain analiz çarpıcı bir gerçeği ortaya koyuyor. Kısa vadeli Bitcoin sahiplerinin %88,3’ü gerçekleşmemiş zararlarla karşı karşıya. Uzun vadeli yatırımcılara kıyasla fiyat değişimlerine daha duyarlı olan bu sahipler için önemli ayrıntı var. Buna göre, önümüzdeki hafta Bitcoin üzerindeki satış baskısı artacak. Bu kişilerin kâr elde etme ya da zararı karşılama kararları piyasanın yakın vadeli gidişatını şekillendirecek.

Kripto ekosistemi Jackson Hole Sempozyumu’na hazırlanıyor. Diğer taraftan, yatırımcılar yüksek ABD faiz oranlarının süresi ve 2024’teki potansiyel faiz indirimlerine ilişkin sinyaller arıyor. Bu beklenti, yeni bir fiyat döngüsü başlatabilecek çok önemli bir olay olan 2024’te Bitcoin’in halving yaklaşımı ile uyumludur.

Bitcoin ve kripto paralar için önümüzde olaylı bir hafta var

Kriptokoin.com olarak baktığımızda Jackson Hole Sempozyumu ufukta. Diğer taraftan, Bitcoin’in kaderi belirsizliğini koruyor.

Çöküşleri Bilen Analist: Bitcoin ve Bu 2 Altcoin İçin Artık Dip Yok!

Tarihsel bağlam, yaygın piyasa koşullarıyla birleştiğinde, kripto para piyasasının dayanıklılığının test edileceğini gösteriyor. Yatırımcılar Powell’ın konuşmasını ve Bitcoin’in devam eden yolculuğundaki potansiyel sonuçlarını yakından izleyecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1