Tether CTO’sundan Dikkat Çeken Açıklamalar: Gelecek Planları Arasında Ne Var?

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether’in CTO’su Paolo Ardoino, kısa süre önce üç farklı blokzincirindeki USDT desteğinin kesilmesi hakkında konuştu ve gelecek planlarından bahsetti.

CTO Paolo Ardoino, 18 Ağustos günü paylaştığı bir sosyal medya gönderisinde Tether’in üç farklı ağı kullanımdan kaldırması hakkında konuştu. Şirket 17 Ağustos günü yaptığı açıklamada Kusama (KSM), Bitcoin Cash (BCH) SLP ve Omni (OMNI) ağlarını desteklemeyi sonlandıracağını duyurmuştu.

Bu duyuruyu detaylandıran Ardoino, özellikle 2014 yılından beri destekledikleri Bitcoin (BTC) katmanı Omni’den ayrılmanın kendileri için zor bir karar olduğunu vurguladı.

Bu karar, özellikle 2014’te Omni Layer, Tether’in ilk taşıma katmanın son ermesi açısından yüreklerimizi acıtıyor. Omni yıllar boyunca popüler tokenların eksikliği ve diğer blokzincirlerinde USDT desteği bulunması nedeniyle zorluklarla karşılaştı. Bu durum birçok borsanın alternatif taşıma katmanlarını tercih etmesine yol açarak Omni katmanındaki kullanıcı sayısının azalmasına neden oldu. İlkeli bir kuruluş olarak tutarlı ve şeffaf kalmalı ve zor seçimler gerektirse bile açık süreçlere bağlı kalmalıyız.

Öte yandan Bitcoin katmanlarına karşı güvenlerinin sonsuz olduğunu ima eden Ardoino, önümüzdeki süreçte aktif hale gelecek Bitcoin katmanı RGB’nin geliştirilmesinde aktif olarak rol aldıklarını vurguladı. CTO, RGB’nin yeni bir çağ açacağına inandığını belirterek açıklamasını şu ifadelerle detaylandırdı:

RGB, hem Bitcoin katman-1 on-chain üzerinde hem de Lightning Network’te çalışır ve benzersiz ölçeklenebilirlik vadeder. RGB’nin sektörümüzdeki büyük oyunculardan kapsamlı destek alarak kripto paralar, akıllı sözleşmeler ve dijital haklar için yeni bir çağ açacağına inanıyoruz.


source site-9