Tarihsel Veriler Bitcoin Boğası Öneriyor!

Real Vision CEO’su Raoul Pal, tarihsel verilerin onayladığı potansiyel bir boğa modeline dikkat çekti. Bitcoin için ralli beklentileri bunla da sınırlı değil. Ünlü ekonomist, teknolojik gelişmelere de dikkat çekiyor.

Raoul Pal’a göre Bitcoin 2x’lik ralliye hazır

Eski Goldman Sachs yöneticisi Raoul Pal, geçmişte 5 kez tekrar eden önemli bir Bitcoin boğa modeline dikkat çekti. Güncel blog yazısında Pal, Bitcoin’in 30 günlük tarihsel volatilitesinin yıl başından bu yana ilk kez 20’nin altına indiğini söyledi. Bu söz konusu boğa modeli için bir başlangıç noktasını temsil ediyor.

Pal, 20 seviyesine ulaşmanın tarihsel olarak Bitcoin’in önümüzdeki aylarda büyük bir yükselişe geçmesi için zemin hazırladığını söylüyor.

Ünlü yönetici, modelin ayrıntılarını şu şekilde açıklıyor:

Yıla güçlü bir başlangıç ​​yaptıktan sonra (%60 ila %100 artış), kripto piyasaları yaz boyunca tamamen ölü durumda…

Bu 20 seviyesi, sonraki iki ila dört ay boyunca her zaman büyük hareketler üretti…

Nisan 2016: İki ayda +%83

Ekim 2016: İki ayda +%85

Mart 2019: Üç ayda +%214

Temmuz 2020: Dört ayda +%102

Ocak 2023: Üç ayda +%85.

Teknik indikatörlerde yeşil sinyal veriyor

Pal ayrıca yaygın olarak kullanılan bir volatilite indikatörü olan Bollinger Bantlarını da yakından takip ediyor. Makro guruya göre, Bitcoin fiyatının Bollinger Bantları 20 seviyesine yakın seyrediyor. Bu da “şu anda rekordaki en sıkı banttır”. Analizlerine göre:

Tarihsel olarak yalnızca bir ay daha Nisan 2016’da 25’in altına düştük. O zamanlar Bitcoin 44 kat artarak 2017’nin en yüksek seviyesine ulaştı…

Daha sonra Ethereum’a (ETH) göz atan Pal, geçtiğimiz haftalarda piyasa genelinde yaşanan düzeltmeye değindi. Analist, bu satışlara rağmen ETH’yi yükseliş eğilimi içerisinde işlem görmeye devam ettiğini söylüyor.

Ek olarak geçen hafta vurguladığımız gibi ETH de büyük bir boğa bayrağı deseni oluşturuyor gibi görünüyor…

Raoul Pal, Bitcoin için teknolojinin önemini açıklıyor

Bu hafta bir AMA etkinliğini de katılan Pal, bu sefer boğa beklentilerini teknolojik gelişimle açıkladı. Analist, çoğu insanın yalnızca ağın bir kısmını temsil eden hisselere sahip olabileceği diğer sistemlerin aksine, Blockchain’in kullanıcılara ve yatırımcılara bir ağın parçalarına sahip olma ve işletme şansı verdiğini söylüyor.

Gittikçe dijitalleşen bir dünyada Pal, aksi takdirde teorik olarak sonsuza kadar şişirilebilecek herhangi bir şeyin Blockchain’in kıtlığa olanak sağladığını söylüyor. Uzmana göre Bitcoin’in piyasa döngüleri, sıklıkla ilişkilendirildikleri teknoloji hisse senetlerinden “çok daha büyük” olabilir.

Yayında analizlerini şunlarla detaylandırdı:

Giderek dijitalleşen bir dünyada, değeri aktarmamız, kaydetmemiz ve depolamamız gerekiyor ve değer giderek dijital hale geliyor. Ve dijital dünyada, sonsuz bolluğa kadar her şeyi yapabiliriz ve böylece her şey dijital olarak değer açısından sıfıra gider ve blockchain, dijital dünyada kıtlık yaratmanıza olanak tanır…

[Kripto] doğrudan katılabileceğiniz bir teknolojidir. Yapay Zeka (AI), Nvidia’yı satın almalısınız, yapabileceğiniz tek lanet şey bu, biraz Microsoft, biraz başka şeyler, [ama] trilyon dolarlık şirketleri satın alıyorsunuz. Ne kadar para kazanacaksın? 2x, 3x, belki? Tesla 5x, 6x, 8x’e çıkabilir mi? Evet tabi.

Kripto döngüleri çok daha büyük olabilir çünkü aslında ağın sahibi sizsiniz. Nvidia’nın, tüm AI ağlarının ve tüm ekosistemin parasallaştırılmasının bir hissesine sahip olsaydınız, bu yüzden bu kadar güçlüydü [ve] diğer teknoloji şeylerinden daha iyi performans gösterme eğilimindeydi.

BTC fiyatı ne durumda?

Bitcoin için son ​​fiyat hareketleri, COVID-19 salgınının başlangıcındaki değişken dönemle kıyasları artırdı. Bir değer deposu olarak kabul gören Bitcoin, 2019 ile 2021 arasında önemli fiyat dalgalanmaları yaşadı. Bu dalgalanma, 2021’de ATH seviyesi olan 69.000 dolara zemin hazırladı. Bitcoin şu anda zirveden %50’nin üzerinde düşüş işlem görüyor. Yazım sırasında, kritik 26.000 dolar desteğini bir kez daha kaybetti. Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere, lider kripto son haftalarda ETF haberlerini fiyatlandırıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1