Tarih Tekerrür Ederse Bitcoin Yeni Bir Ralliye İmza Atabilir!

Popüler bir kripto para analisti, son zamanlarda yaptığı bir analizde, Bitcoin’in (BTC) 2023 yılındaki fiyat hareketlerinin, daha önce Mart-Ağustos 2020 döneminde yaşanan performansı hatırlattığını dile getirdi. Bu tür benzerlikler, kripto para piyasasının karmaşık doğasını anlamaya çalışan yatırımcılar ve analistler için oldukça dikkate değer bulunuyor.

Credible Crypto takma adıyla tanınan analist, BTC’nin bu yıl yaklaşık %100 oranında artmasının ardından biraz nefes aldığını düşünüyor. Analiste göre, Bitcoin, Mart-Ağustos 2020 performansını tekrarlıyor gibi görünüyor. Mart-Ağustos 2020 dönemi, Bitcoin’in oldukça sakin bir döneminin ardından önemli bir yükseliş gösterdiği bir dönem olarak hatırlanıyor. Lider kripto bu dönemde 16.000 dolardan 60.000 dolara yükselmişti.

“Mevcut yapı, BTC’de 60.000 dolara doğru 60 günlük bir ralliden önce 16.000-18.000 dolarda gördüğümüz yapıyla aynı. Fraktallar hiçbir şeyin garantisi değildir, ancak genellikle amaç ve teknik bağlam aynı olduğunda tekrar ederler.

Bu durumda, bu yapıların her ikisi de öncelikle yanlara doğru, temiz/açık bir dürtüden (yükseliş trendi) sonra meydana ve büyük bir dipten dikey ralliye yakın değişen yapılardır. Bu da beni buradaki amacın yeniden birikim olduğuna inandırıyor ve bu nedenle teknik bağlam aynı diyebiliriz. Her iki durumda da, önemli bir yüksek zaman diliminde pazar yapısı henüz kırılmadı.”

Credible Crypto, Bitcoin’in birikim aşamasında olduğunu inanıyor. Yine 2020’de benzer bir birikim dönemi yaşandığına dikkat çekiyor:

“Geçen sefer birikim aralığından bir kırılma, Bitcoin’i iki ayda %200 artıran bir sonraki ralliyi ateşledi. Bu birikim aralığının kırılmasının ardından %120’lik bir ralli, tüm zamanların en yüksek seviyelerine (ATH) ulaşmak için ihtiyacımız olan tek şey ve bu sefer 2023’te bunu yapmak için iki kat daha fazla zamanımız (dört ay) var. Bitcoin için bu yıl hala yeni ATH mümkün mü? Kesinlikle.” 


Bunların yanında geçmiş performansın gelecekteki fiyat hareketlerini kesin olarak tahmin etmek için bir gösterge olmadığını unutmamak önemlidir. Kripto para piyasası volatil ve karmaşık bir yapıya sahiptir ve birçok faktör, fiyatları etkileyebilir. Credible Crypto’nun analizi sadece bir gözlem ve benzerlik vurgusu taşıyor ve bu tür benzerliklerin gelecekteki hareketleri garanti etmediğini akılda tutmak gerekiyor. Analist, Bitcoin 24.800 doların altına düşerse fikrinin geçersiz olacağını da ekliyor.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.


source site-8