SUI, IMX ve Bu 9 Altcoin İçin Son Dakika Gelişmeleri Var! 

Kripto para dünyasında özellikle 2023 yılı için SUI başta olmak üzere birçok altcoin dikkat çekti. Yatırımcılar ve traderlar kripto para birimlerindeki gelişmeleri yakından takip ettiler. Şimdi sizlerle son zamanlarda bazı altcoinlerde meydana gelen gelişmeleri paylaşacağız.

Altcoin SUI MoveEX ile ortaklığını sonlandırdı

Sui Network’ün arkasındaki kar amacı gütmeyen kuruluş olan Sui Vakfı bugün önemli bir açıklama yaptı. Buna göre bir kilitleme anlaşmasının ihlal edilmesinin ardından merkezi olmayan bir borsa (DEX) ve likidite yönetim platformu olan MovEX ile ortaklığını sona erdirdi.

Sui Vakfı tarafından yayınlanan blog yazısına göre MovEX, sözleşmeye dayalı bir kilitlemeye tabi olan bazı altcoin SUI tokenlerini kuruluşu bilgilendirmeden veya kuruluştan onay almadan taşıdı. Diğer taraftan bu durum kripto topluluğundan tepki aldı. Buna göre topluluk yanlış beyan edilen emisyon suçlamalarında bulundu.

Kripto para birimi KIN’deki gelişmeler

Kin topluluğu 7 trilyon arzı yakma önerisini kabul etti. Kın token’in toplam arzı 10 trilyon adet. 7 trilyon token yakma toplam arzın %70’nin piyasadan çekilmesi anlamına geliyor.

Bu gelişmenin ardında altcoin KIN fiyatında önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre fiyatta yaklaşık olarak %30’un üzerinde bir artış oldu. KIN fiyatı teklifin ardından 0,000030 dolara yakın seviyelere geldi. Buna göre yükseliş haftalık bazda %68 seviyelerinde gerçekleşti.

Altcoin Pancake kullanıcı tabanını genişletiyor

Altcoin PancakeSwap ilk olarak BNB Chain’de başlatıldı. Ancak şu anda beş blockchain’de mevcurt halde. ZkSync Era blockchain, DEX’in kullanılabileceği en son blockchain oldu. Bu hamle, PancakeSwap’in kullanıcı tabanını genişletmeyi ve protokol gelirini artırmayı amaçlıyor.

Merkezi olmayan borsa PancakeSwap (CAKE)’den önemli bir adım geldi. Buna göre, DEX’in yaratıcısı “Chef Cocoa” tarafından Perşembe günü yapılan bir açıklama var. Buna göre DEX artık zkSync Era blockchain’de mevcut. Bu DEX için önemli bir kilometre taşı. Ancak gelişmenin kripto para birimi altcoin CAKE üzerinde önemli bir etki yapmadığını belirtelim. CAKE bugün sadece %0,53 oranında arttı.

OKX’in Web3 cüzdanından entegre haberi

OKX Web3 cüzdanının DeFi bölümü, Uniswap V3 ve benzeri V3 protokollerini resmi olarak entegre etti. Buna göre mobil cihazlarda V3 tipi protokolleri entegre eden ilk Web3 cüzdanı oldu. Entegrasyon, V3 yatırım ürünlerinin daha sezgisel bir şekilde karşılaştırılmasına olanak tanıyor. Diğer taraftan kullanıcıların tek tıkla yatırım için uygun varlıkları bulmasını sağlıyor. Ayrıca, seçim maliyetlerini azaltmasını ve LP fon verimliliğini artırmasını sağlıyor.

Buna ek olarak, OKX Web3 cüzdanı, coin fiyat dalgalanmalarına göre dinamik olarak piyasa oluşturma aralıkları önerecek. Ayrıca kullanıcıların fiyat aralıklarını ve yatırım miktarlarını özelleştirdikten sonra kullanıcıların günlük kazançlarını otomatik olarak geriye dönük test edecek. Diğer taraftan gerçek zamanlı anormallik uyarıları sağlayacak.

Fireblocks ve Astar Network’ten dev hamle

Fireblocks’un Astar Network ile entegrasyonu, 650’den fazla bankaya kripto paraları ve DeFi ‘yi getirecek. Bankalar, borsalar, OTC’ler ve hedge fonlarındaki kurumsal yatırımcılar, Astar’daki kriptoya kolayca ve güvenli bir şekilde erişmek için Fireblocks’un teknolojisinden yararlanacak.

Entegrasyonu kutlamak için düzenlenen etkinliğe, aralarında VC’lerdeki yöneticiler ve Web3 kurucularının da bulunduğu 200’den fazla konuk katıldı.

Altcoin Ethereum’un hesap soyutlaması (account abstraction) açıklandı

Altcoin Ethereum’un (ETH) hesap soyutlaması yaklaşımı açıklandı. Buna göre yaklaşım, kullanıcıların hesap etkinliklerini ve blockchain işlemlerini yönetmek için akıllı sözleşme cüzdanlarını kullanıyor. Blockchain etkileşiminin karmaşık süreçlerini de gizliyor. Ayrıca web3 uygulamalarını kullanıcılar için daha kolay hale getiriyor.

Blockchain teknolojisi uzun zamandır merkezi olmayan bir gelecek vaat ediyor. Ancak herkesin bildiği karmaşık iç işleyişi, yaygın ana akım benimsemeyi ciddi şekilde engelledi. Şimdi altcoin Ethereum geliştiricileri, günlük kullanıcılar için blockchain etkileşimlerini tamamen basitleştirmek ve kolaylaştırmak için “hesap soyutlaması” adı verilen bir özellikten yararlanıyor.

Hooked Protocol’den ortaklık açıklaması

Web3 sosyal ağı Hooked Protocol, DID çözüm sağlayıcısı Lifeform ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Bu ortaklık kullanıcı deneyimlerinde devrim ve Web3 teknolojilerinin önemli ölçüde benimsenmesini sağlayacak.

İki taraf, kullanıcılara daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak ve Web3 teknolojisinin benimsenmesini teşvik etmek için platform avantajlarını birleştirecek.

Alchemy Pay’den yeni hamle

Alchemy Pay, Checkout.com’un Visa ve Mastercard kanallarını para yatırma ve çekme planına entegre etti. Bu haber özellikle büyüme odaklı bir hamle.

SUI

Kripto para alanında özellikle Visa ve Mastercard odaklı hamleler dikkat çekiyor. Bu yüzden Alchemy Pay’in son hamlesi projenin büyümesi için de imkan sağlıyor.

Altcoin Immutable (IMX) fiyatı %15 arttı

Ethereum blockchain’de bir Layer 2 ölçeklendirme çözümü olan Immutable X (IMX) önemli bir fiyat artışı yaşadı. Fiyat %15 artarak 0,79 dolar seviyesine geldi. İşlem hacminde de önemli bir artış var. Ayrıca kripto para biriminin fiyatı da %18 arttı.

Bu yükselişin ardındaki sebep ise Güney Kore merkezli Upbit borsası. Borsa önemli bir açıklama yaptı. Buna göre borsa Kore Wonu piyasasında Altcoin IMX’i listeleyeceğini açıkladı. Bugün başlayacak ticaret ister istemez altcoin IMX için de yakıt görevi gördü. NFT ve Web3 oyunları için API’ler ve oyun oluşturma araçları sunan Immutable X’in, NFT basımı ve ticareti konusunda uzmanlaştığını belirtelim.

Ünlü avukat XRP davasından çekildi

XRP avukatı Lisa R. Zornberg, Ripple – SEC davasından çekildi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple davasındaki son gelişmede farklı bir durum var.

SUI

Kriptokoin.com olarak baktığımızda Ripple Labs ve CEO Brad Garlinghouse’un popüler avukatı mahkemeden davadan çekilmesini talep etti. Yargıç Analisa Torres’in davadaki dönüm noktası niteliğindeki kararının ardından Sulh Yargıcı Sarah Netburn, Ripple ve ABD SEC’den davanın diğer bölümleri üzerinde bir uzlaşma istemişti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2