Son Dakika: FTX Eski Yöneticisi Ryan Salame, Savcılar ile Bir Suçunu İtiraf Etme Anlaşmasını Görüşüyor

Soruşturmaya yakın kaynaklara göre, iflas eden kripto para borsası FTX’in Bahama’daki yan kuruluşu FTX Digital Markets’in eski eş genel müdürü Ryan Salame, olası bir itiraf anlaşması için savcılarla görüşüyor.

Kasım 2022’de görevinden istifa eden Salame, FBI’ın Nisan 2023’te Maryland’deki 4 milyon dolarlık evine baskın düzenlemesinden bu yana yetkililerle işbirliği yapıyor. Salame, çoğunlukla Cumhuriyetçi adaylara ve kurduğu American Dream Federal Action adlı süper PAC’ye yaptığı 23 milyon dolardan fazla olan siyasi bağışlarıyla ilgili bilgi vermişti.

Salame, FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried’e karşı açılan dolandırıcılık davasının kilit isimlerinden biri.

Salame’nin savcılarla bir işbirliği anlaşması imzalayıp FTX kurucu ortağı Sam Bankman-Fried aleyhinde ifade verip vermeyeceği belli değil.

Salame’nin eski iş arkadaşları Gary Wang, Caroline Ellison ve Nishad Singh, şu anda iflas etmiş olan kripto imparatorluğundaki milyarlarca dolarlık dolandırıcılık iddiasında rol oynamaktan suçlu olduklarını çoktan kabul etti ve hükümetin Bankman-Fried’e karşı açtığı davada kilit tanıklar olacaklar.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4