Son Dakika: ABD’li Savcılar FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried’in Tutuklanmasını Talep Etti

Reuters tarafından aktarılan son bilgiye göre ABD’li savcılar, batık kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in tutuklanmasını talep etti.

New York federal savcıları bugün yargıçtan Sam Bankman-Fried’in FTX kripto para borsasının çöküşü nedeniyle Ekim ayında yapılması planlanan duruşması öncesinde hapse atılmasını istedi.

Manhattan federal mahkemesindeki duruşmada savcı Danielle Sassoon, Bankman-Fried’in gazetecilerle düzenli olarak iletişim kurarak ve aleyhindeki önemli bir tanığın gözünü korkutmaya çalışarak “çizgiyi aştığını” söyledi.

Talep, Bankman-Fried’ın New York Times muhabirine, kripto hedge fonu Alameda Research’ü yöneten Caroline Ellison’ın kişisel yazışmalarını vermesinin ardından geldi.
Aynı zamanda Bankman-Fried’ın bir zamanlar sevgilisi olan Ellison suçunu kabul etti ve Bankman-Fried’a karşı ifade vermesi bekleniyor.

Savcı Danielle Sassoon, “Bu son olay, basınla süregelen ve artık sınırı aşan bir operasyonun devamı niteliğindedir” dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4