SOL, MATIC, LTC, DOT ve Bu 6 Coin İçin Al-Sat Seviyeleri!

SOL ve diğer önde gelen kripto para birimleri için al-sat seviyelerine odaklanıyoruz. Kripto paralar sakin bir hafta geçirdiği için bu hafta oldukça önem kazandı.

SOL değil Bitcoin hayal kırıklığına neden oluyor

Bitcoin, her iki tarafta da bir kırılma bekleyen yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor. Ancak yatırımcılar bu hareketi yakından takip etmeli. Çünkü aralık içinde geçirilen süre ne kadar uzun olursa, nihai kırılma o kadar güçlü oluyor. Temmuz ayı istihdam raporu 4 Ağustos’ta karışık bir şekilde yayınlandı. Bu nedenle Bitcoin bulunduğu aralıktan çıkamadı. Rapor, ekonomistler tarafından beklenen 200.000’den daha az bir seviye 187.000 istihdamın eklendiğini gösterdi. Ancak ortalama saatlik ücretler, %0,3’lük artış beklentilerine karşı ay için %0,4’lük bir artış göstererek güçlü kaldı.

Fiyat bir aralıkta sıkışıp kalmış olsa da, analistler yılın ikinci yarısı için yükseliş tahminleri yapıyor. Matrixport’un yakın tarihli bir raporunda bu yılın sonuna kadar 45.000 dolar beklentiler dahilinde. 2024 beklentisi ise 125.000 dolar seviyeleri. SOL ve diğer kriptolara bakalım.

Bitcoin için al-sat seviyeleri

SOL fiyatına geçmeden önce Bitcoin’in fiyatı 29.523 dolarlık 20 günlük üssel hareketli ortalama (EMA) ile 28.861 dolarlık yatay destek arasında sıkışıyor.

Aşağı doğru eğimli 20 günlük EMA ve negatif bölgedeki göreceli güç endeksi (RSI), ayıların hafif bir avantaja sahip olduğunu gösteriyor. Eğer fiyat düşer ve 28.861 doların altında kalırsa, BTC/USDT kuru 27.500 dolara ve ardından 26.000 dolara düşecek. Aksine, fiyat 28.861 dolardan sıçrarsa, boğaların bu seviyeyi tüm güçleriyle koruduğunu gösterecek. Bir kırılma ve 30.000 dolarık üzerinde kapanış, boğalar tarafından bir geri dönüş sinyali verecek. Parite daha sonra 31.804 dolar ile 32.400 dolar arasındaki genel direnç bölgesine gelecek.

Ethereum için al-sat seviyeleri

SOL için rakip olan Ethereum’un 2 Ağustos’ta 1.871 dolarlık 50 günlük basit hareketli ortalamanın (SMA) altına düşmesi, ayıların üstünlüğü ele geçirmeye çalıştığını gösteriyor.

Boğalar düşüşü 1.816 dolarlık güçlü desteğin yakınında durdurmaya çalışıyor. Ancak sağlam bir toparlanma elde edilememesi, seviyeye yakın agresif alım eksikliğine işaret ediyor. Aşağı doğru eğimli 20 günlük EMA (1.867 dolar) ve orta noktanın hemen altındaki RSI, en az direnç yolunun aşağı yönde olduğunu gösteriyor. Fiyatın 1.816 doların altına düşmesi halinde ETH/USDT kuru 1.698 dolara kadar gerileyecek. Bu olumsuz görüş, boğaların fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine itmesi ve sürdürmesi halinde yakın vadede geçersiz olacak. Bu durumda, parite bir süre 1.816 dolar ile 2.000 dolar arasında olacak.

BNB için al sat seviyeleri

SOL ile birlikte ilk 10’da yer alan BNB simetrik üçgen formasyonunun direnç çizgisinden 2 Ağustos’ta aşağı döndü. Bu durum ayıların bu seviyeyi şiddetle savunduğuna işaret etti.

Her iki hareketli ortalama da düzleşti. Ayrıca RSI orta noktaya yakın bir seviyede yer alıyor. Buna göre bu durum arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor. Fiyat üçgenin üzerine çıkarsa bu denge boğaların lehine olacak. Bu durumda BNB/USDT kuru 265 dolara yükselmeye çalışacak. Ayrıca ayılar yine güçlü bir meydan okumayla karşılaşacak. Tersine, fiyat düşer ve üçgenin altına inerse, ayıların bir rulo üzerinde olduğuna işaret edecek. Bu durumda parite kritik desteği 220 dolardan tekrar test edecek. Bu seviye yol verirse, parite düşüş trendinin bir sonraki ayağına başlayacak.

XRP için al sat seviyeleri

SOL ile birlikte ilk 10’da yer alan XRP 2 Ağustos’ta 20 günlük EMA’nın (0,68 dolar) altına düştü. Bunu 3 Ağustos’ta  başka bir düşüş takip etti. Bu da fiyatın 0,67 dolarlık güçlü desteğin altına düşmesine neden oldu.

Boğalar %61,8 Fibonacci düzeltme seviyesi olan 0,64 doları korumaya çalışacak çünkü bu seviyenin kırılması halinde XRP/USDT kuru 0,56 dolarlık kırılma seviyesine kadar gerileyecek. 50 günlük SMA (0,59 dolar) geçici destek olarak hareket edecek. Diğer taraftan kırılma da ihtimaller dahilinde. Aksine, boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine geri iterse bu durum, daha düşük seviyelerde sağlam bir talep olduğunu gösterecek. Bu da paritenin bir süre daha 0,67 ila 0,85 dolar aralığında kalma olasılığını artıracak.

Dogecoin için al-sat seviyeleri

SOL ile birlikte ilk 10’da yer alan Dogecoin 2 Ağustos’ta 20 günlük EMA’nın (0,07 dolar) altına indi. Bu da daha yüksek seviyelerin satıcıları çektiğini gösteriyor.

Boğalar, fiyatı 4 Ağustos’taki 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmaya çalışıyor. Başarılı olurlarsa, DOGE/USDT kuru düşüş trendi çizgisine yükselebilir. Bu seviyenin ayılar tarafından satış çekmesi muhtemel. Fiyat düşüş trendi çizgisinden yön değiştirirse, trendin negatife döndüğüne ve rahatlama rallilerinin satıldığına işaret edecek. Ayılar daha sonra fiyatı tekrar 20 günlük EMA’nın altına düşürmeye çalışacak. Diğer taraftan bu durum 0,07 dolarlık kırılma seviyesine meydan okuyacak. Öte yandan, düşüş trendi çizgisinin üzerinde bir kırılma ve kapanış, 0,10 dolara doğru güçlü bir yükseliş hareketinin başladığını gösterecek.

Cardano için al-sat seviyeleri

SOL ile ilk 10’da yer alan Cardano 2 Ağustos’ta 20 günlük EMA’nın (0,30 dolar) altına indi. Ayrıca 3 Ağustos’ta da 50 günlük SMA’nın (0,30 dolar) altına indi. Bu hamle, ayıların kontrolü ele geçirmeye çalıştığını gösteriyor.

SOL

Fiyat yükseliş trend çizgisinin altında kalırsa, satışlar artacak. Ayrıca ADA/USDT kuru 0,26 dolara ve ardından 0,24 dolarlık hayati desteğe düşecek. Alıcıların bu seviyeyi şiddetle koruması bekleniyor. Boğalar geri dönüş yapmak istiyorsa, fiyatı hızlı bir şekilde hareketli ortalamaların ve 0,32 dolar genel direncin üzerine çıkarmaları gerekecek. Parite daha sonra 0,34 dolara ve sonunda 0,38 dolara çıkabilir.

Solana SOL için al-sat seviyeleri

Solana SOL 4 Ağustos’ta 22,30 dolardaki güçlü desteğinden toparlandı. Buna göre bu durum, boğaların bu seviyeyi güçlü bir şekilde korumaya devam ettiğini gösteriyor.

Fiyat 20 günlük EMA’nın (23,84 dolar) üzerine çıkarsa, SOL/USDT kurunun 25,dolara ve ardından 27,12 dolara doğru ilerleyebileceğini gösterecek. Bu, yukarı yönde izlenmesi gereken kilit direnç olmaya devam ediyor. Çünkü bunun üzerinde bir kırılma potansiyel yeni bir yükseliş trendine işaret edecek. Bu arada, ayıların başka planları olması muhtemel. Toparlanmayı 20 günlük EMA’ya satmaya ve pariteyi 22,30 dolar ile 50 günlük SMA (21,38 dolar) arasındaki destek bölgesinin altına indirmeye çalışacaklar. Eğer bunu başarırlarsa, parite 18 dolara kadar düşebilir.

SOL sonrası Polygon için al sat seviyeleri

Sol sonrasında MATIC 13 Temmuz’da en yüksek seviye olan 0,89 dolara ulaşmasından bu yana düşüşte. Buna göre bu durum, daha düşük seviyelerde alım eksikliği olduğunu gösteriyor.

SOL

MATIC/USDT kuru, boğaların güçlü bir savunma yapması muhtemel olan 0,65 dolar civarındaki desteğe ulaştı. Fiyat destekten toparlanır ve hareketli ortalamaların üzerine çıkarsa, 0,80 dolara olası bir yükselişin yolunu açacak. Aksine, fiyat 0,65 doların altına düşerse, ayıların komutada kaldığını gösterecek. Parite daha sonra 0,60 dolar desteğine düşecek. Bu seviye yine boğaların güçlü alımlarını çekecek.

Litecoin için al-sat seviyeleri

SOL ile birlikte ilk 20’de yer alan Litecoin 2 Ağustos’ta aşağı yönde fiyat hareketi yaşadı. Buna göre bu hareketi 29 Temmuz’da 82,91 dolardan başlayan rallinin %100 geri çekilmesini tamamlayan 3 Ağustos’taki bir başka düşüş izledi.

SOL

Boğalar 81,36 dolardaki desteği korumaya çalışıyor. Ancak ayıların avantajlarından kolayca vazgeçmeleri pek olası değil. Fiyat 81,36 doların altına inerse satışlar yoğunlaşacak. Ayrıca LTC/USDT kuru 76 dolara kadar düşecek. Alternatif olarak, fiyat mevcut seviyeden toparlanırsa, parite 87,37 dolar seviyesindeki genel dirence ulaşacak. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma önemli. Paritenin bir süre 81,36 ila 96,46 dolar arasında fiyat aralığına bağlı kalabileceğini gösterecek.

SOL ile birlikte ilk 20’de yer alan Polkadot için al-sat seviyeleri

Polkadot son birkaç gündür 5 dolar ile 5,65 dolar arasında seyrediyor. Fiyat, boğalar ve ayılar arasında zorlu bir savaşa tanık olabilecek aralığın desteğine ulaştı.

SOL

20 günlük EMA (5,17 dolar) düşmeye başladı. Ayrıca RSI negatif bölgede yer alıyor. Buna göre bu durum, ayılar için küçük bir avantaja işaret ediyor. Kriptokoin.com olarak baktığımızda Fiyat 5 doların altına iner ve bu seviyeyi korursa, 4,74 dolara ve ardından 4,60 dolara kadar daha derin bir geri çekilme başlayacak. Bunun yerine, fiyat mevcut seviyeden toparlanır ve 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarsa, aralığın bozulmadan kaldığına işaret edecek. DOT/USDT kuru daha sonra 5,33 dolara ve ardından 5,64 dolarlık genel dirence yükselecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1