Şimdi Altcoin Toplamak İçin En İyi Zaman!

Nam salan kripto analisti Michaël van de Poppe’nin analizlerine göre, sıradaki altcoin boğa sezonundan yaklaşık bir yıl uzaktayız. Analist, altcoin piyasasının Bitcoin halving döngüsünden ortalama 10 ay önce dip yaptığını, ardından harekete geçtiğini söylüyor.

Tarihsel veriler sıradaki altcoin boğası için bu aylara işaret ediyor

Popüler analist Poppe, altcoin piyasasının geçmişteki ayı döngülerinin son aşamalarına benzer bir dönemi yaşadığını söylüyor. Güncel analizlerinde, uzun vadeli yatırımcılar için altcoinlerin muhtemelen en büyük fırsat bölgelerinde bulunduğunu ifade etti.

Van de Poppe’ye göre, tarih, altcoinlerin genellikle bir sonraki Bitcoin (BTC) halving döngüsünden 8 ila 10 ay önce ayı piyasasının diplerini gördüğünü gösteriyor. Bu dönem, genellikle kripto paralara dair genel bir olumsuzluk havasının hakim olduğu bir zaman dilimini temsil ediyor.

Poppe’ye göre altcoin sektörü, Bitcoin halving döngüsünden önceki 8-10 aylık süreçte genellikle dip yapıyor. Bu esnada uzun vadeli yatırımcıların için düşük fiyattan satın alma fırsatı doğuyor. Poppe, analizlerinin bir kısmında beklentilerini şöyle ifade ediyor:

En iyi dönem, Bitcoin halving döngüsünden önceki 8-10 ay öncesidir. ‘Zaman kapitülasyonunun’ çözülmesinin ortasında olduğumuz için, insanların konumlarının iyi durumda olmaya devam edeceğine dair güvenlerinin en düşük olduğu dönem…’

ETH/BTC, döngüsünü Eylül 2019’da düşük yaptı. Ekim 2015’te de dip yaptı. Her ikisi de Bitcoin yarılanmasından tam olarak 252 gün önceydi.

Analist, ETH ve BTC arasındaki güç dengesini de yakından izliyor

Poppe, piyasadaki eğilimi tespit etmek ve izlemek için ETH/BTC grafiğini de yakından takip ediyor. Analist, tarihin tekerrür etme eğiliminde olduğunun altını çiziyor. Bu nedenle, BTC alternatiflerinin, 2019 ve 2015’te ayı bölgesinden nasıl kaçtıklarına benzer şekilde, önümüzdeki aylarda düşüş trendlerinden çıkmalarını bekliyor. Analizlerinin bir kısmında yatırımcılara yönelik şunları yazıyor:

Kesinlikle, altcoinler üzerinde biraz gücümüz olacak gibi görünmüyor, ancak çoğu zaman tarih tekerrür ediyor. Ayrıca piyasalarda herhangi bir değişkene rağmen tekrar eder. Şu anda, durgunluk korkuları var (ama herkes bunu bekliyorsa ne sıklıkla bir tane aldık?). Eminim 2015 ve 2019’da da aynısını yaşadık ve eminim ki piyasaları ileriye taşıyacak anlatılarımız olacak. [Hikayeden alınacak ders]: Çantalarınız varsa sıkı oturun. Almadıysan altcoin al ve 2 yıl elinde tut.

Ali Martinez, altcoin piyasasının kısa vadede daha fazla eriyeceğini söylüyor

Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz Ali Martinez, Bitcoin fiyatının 20.350 dolara kadar düşebileceğini söylüyor. Analist, tarihsel verilerle desteklediği tahminlerinde, ETH fiyatı içinde keskin bir düşüşe yer veriyor. Analizlerine göre:

BTC son 10 yılda 200 günlük SMA’nın altına her düştüğünde, genellikle Gerçekleşen Fiyata dokunacak şekilde düşer. Şu anda, Gerçekleşen Fiyat 20.350 civarında…

ETH zayıflık göstermeye devam ediyor ve ETH için 1.600 – 1.550 dolar aralığının altına kaymak, 1.000 dolara gidebilecek %37 – %45’lik önemli bir düzeltmeye zemin hazırlayabilir.

Özetle, Martinez, teknik indikatörlerin kısa vade için kırmızı sinyal verdiğini söylüyor. Analiste göre hem Bitcoin hem de altcoin sektörü önümüzdeki günlerde baskı altında kalmaya devam edecek. Bu esnada, BTC fiyatı 26.000 dolar bölgesine güç topluyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2