Sıcak Gelişme: Coinbase’in Base Blockchain’i İçin Mainnet Lansman Tarihi Kesinleşti

Kripto para borsası Coinbase’in Ethereum ölçeklendirme çözümü Base Blockchain’i için mainnet lansman tarihi 9 Ağustos olarak belirlendi.

Bununla birlikte Base’deki varlıkların Ethereum ana ağına geçişini sağlayacak olan köprü ise bugün faaliyete geçecek.

Coinbase protokoller sorumlusu Jesse Pollak, “Base’in köprüleme işlevi bugün kullanıma sunuldu ve mainnet 9 Ağustos’a kadar herkesin erişimine açılacak” dedi.

Base Blockchain’i henüz resmi olarak lansman yapmamasına rağmen özellikle memecoinler açısından popüler bir hale geldi. Kısa bir süre önce piyasaya sürülen BALD isimli memecoin, Base üzerinde çalışıyordu.

BALD memecoin kurucusunun daha sonra dolandırıcı olduğu ortaya çıkmış ve hatta bu kişinin FTX CEO’su Sam Bankman-Fried olduğuna dair komplo teorileri kripto para gündemini meşgul etmişti.

BALD satın almak için Base mainnet’ine gönderilen Ethereum fonlarının ağda bir köprü bulunmadığı için geri Ethereum ana ağına döndürülememesi eleştiri almıştı. Köprünün hayata geçmesiyle birlikte bundan böyle Base mainnet’indeki Ethereum varlıkları ana ağa geri taşınabilecek.

Base’in kurucusu ve Coinbase protokoller sorumlusu Jesse Pollak yaptığı basın açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Base’i duyurduğumuzdan bu yana misyonumuz net ve tutarlıydı: gelecek bir milyar kullanıcıyı ve gelecek bir milyon geliştiriciyi zincire dahil etmek. Bugün, bu yolculuktaki bir sonraki adımımızı duyurmaktan heyecan duyuyoruz.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4