Short Sıkışması Yaşayan Altcoin Yüzde 48 Yükseldi, Fonlama Oranı Yıllık Negatif Yüzde 2000’e Fırladı

İlk merkeziyetsiz canlı video yayın ağı protokolü olan Livepeer (LPT), son 24 saat içinde %48’lik bir artış yaşadı.

Bu artış, LPT’ye fiyatının düşüşüne dair tahminde bulunan birçok trader’ın pozisyonlarını kapatmak ve tokenlerini daha yüksek fiyatlardan geri almak zorunda kalması nedeniyle yaşanan bir short squeeze’den (short sıkışması) kaynaklandı.

Yaşanan short squeeze, LPT altcoin vadeli işlem sözleşmelerinin şaşırtıcı bir negatif orana ulaştığı vadeli işlemler piyasasında da kendini gösterdi. Skew’in verilerine göre, Binance, OKX, Bybit ve diğer büyük borsalar LPT vadeli işlemleri için yıllık %2.000’den fazla negatif orana sahip.

Bu, short pozisyon tutan yatırımcıların sözleşmelerini yenilemek için büyük bir prim ödemek zorunda olduğu, long pozisyon tutan yatırımcıların ise tokenlerini ödünç vererek yüksek bir getiri oranı kazanabileceği anlamına geliyor.

Binance’teki LPT sürekli sözleşmelerinin işlem hacmi de hızla artarak son 24 saat içinde 1.99 milyar dolara ulaştı. Bu rakam, 1.98 milyar dolar olan BTC sürekli sözleşmelerinin hacmini aşarak Binance’teki tüm kripto paralar arasında ilk sıraya yerleşti.

*Bu şekilde hızlı yükseliş yaşayan coinler ekstra risklidir. Bu sebeple yatırım yaparken çok daha dikkatli olunması gerekmektedir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4