SEC’ye Karşı Dava Kaybeden Kripto Para Şirketi İtiraz Etmeye Hazırlanıyor!

Geçtiğimiz yıl kasım ayında SEC’ye karşı olan davayı kaybeden kripto para şirketi LBRY, kararı temyiz mahkemesine taşıyabilmek için itiraz başvurusunda bulundu.

LBRY, SEC’nin lehine çıkan mahkeme kararına itiraz ederek süreci temyiz mahkemesine taşımaya karar verdi. LBRY cephesi 7 Eylül’de ABD Birinci Devre Temyiz Mahkemesi’ne bir itiraz başvurusunda bulunarak kararın iptal edilmesi için adım attı.

SEC, LBRY’ye kayıt dışı menkul kıymet satışı yaptığı gerekçesiyle Mart 2021 tarihinde dava açmıştı. ABD New Hampshire Bölge Mahkemesi, 7 Kasım’da SEC’in LBRY’ye karşı özet karar talebini kabul ederek platformun “kayıtsız kripto varlık menkul kıymetleri” sunmasını yasaklayarak LBRY yetkililerine 111.614 dolar cezai yaptırım uygulamıştı.

LBRY avukatlarının mahkemeye yaptığı başvuruda şu ifadelere yer verildi:

Davalı LBRY, Inc. şimdi Birinci Devre için Amerika Birleşik Devletleri Temyiz Mahkemesi’ne bu Mahkeme’nin 11 Temmuz 2023 tarihinde verdiği nihai kararı temyiz ediyor

LBRY tarafından gelen bu hamlenin, Ripple (XRP) davasında geçtiğimiz dönemde yaşanan kısmi zaferin ardından yaşanması dikkat çekti. Yasa dışı menkul kıymet satışı davasında Ripple ile benzer noktaları bulunan LBRY cephesi, benzer bir kararın kendileri için çıkmasını bekliyor.

Ocak ayında LBRY kurucusu ve CEO’su Jeremy Kauffman basına verdiği demeçte “LBRY bir şirket olarak neredeyse kesinlikle öldü” şeklinde çarpıcı bir açıklamada bulunmuştu. O günlerde tamamen tasfiyeye yönelik sinyaller veren şirket, yapılan temyiz başvurusuyla birlikte operasyonlarını durdurmak istemediğine dair bir sinyal vermiş oldu.

source site-9