SEC’den Ethereum İçin Bir İyi Haber Daha: Aynı Anda Birden Fazla Onay Gelebilir!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), vadeli Ethereum (ETH) borsa yatırım fonu (ETF) başvurularını aynı anda onaylayabileceği belirtildi.

Wall Street Journal (WSJ) 18 Ağustos tarihinde konuya aşina kaynaklara dayandırarak yayınladığı haberde, SEC’nin yeşil ışık yaktığı vadeli Ethereum ETF’leri için aynı anda birden fazla onay verebileceğini aktardı.

Geçtiğimiz hafta Bitcoin ve kripto paralarda genelinde yaşanan çöküş sonrasında Bloomberg tarafından piyasaya sunulan haberde, SEC’nin bir vadeli Ethereum ETF’i onayı için hazırlandığı belirtilmişti.

SEC’nin mevcut durumda başvurusu bulunan 16 vadeli Ethereum ETF’inden hangi nitelikte olanlara onay vereceği hakkında herhangi bir ayrıntı verilmedi.

Öte yandan varlık yönetim şirketi Volatility Shares, vadeli Ethereum ETF ürününü 12 Ekim tarihinde piyasaya sürmeye hazırlandığını belirtti. SEC’nin Volatility Shares başvurusunu değerlendireceği son tarihin 11 Ekim olduğu göz önünde bulundurulduğunda şirketin bir onay alacağına kesin gözüyle bakması dikkat çekti.

Spot Bitcoin (BTC) ETF yarışının yanında vadeli Ethereum ETF yarışı da giderek ivmelendi. Son olarak kripto varlık yöneticisi Valkyrie Investments, geçtiğimiz hafta vadeli Ethereum ETF başvurusunda bulunmuştu.

source site-9