SEC Ripple Davasında Temyiz İçin Resmi Dilekçesini Sundu: Onay İstiyor!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple davasında çıkan XRP kararını temyize taşımak için gerekçelerini sunarak onay başvurusunda bulundu.

SEC, geçtiğimiz hafta Ripple davasıyla ilgili olarak temyiz başvurusu için izin talebinde bulunmuştu. Bu izin talebi dava yargıcı Analisa Torres tarafından kısa süre önce onaylanmıştı. Gelen başvuru izninin ardından 1 gün sonra harekete geçen SEC, 18 Ağustos Cuma günü New York Güney Bölgesi’ndeki ABD Bölge Mahkemesi’ne gerekçelerini belirten bir dilekçe sunarak ara temyiz için onay istedi.

Mahkemenin SEC tarafından gelen bu başvuruya da onay vermesi durumunda kurum, resmi olarak temyiz başvurusunda bulunabilecek. SEC temyiz başvurusunda da onay alabilirse dava henüz sonra ermeden önce temyiz mahkemesine taşınmış olacak. SEC, Ripple şirketinin XRP satışlarıyla menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini belirtirken temmuz ayında kısmen Ripple’ın lehine çıkan kararın yanlış olduğunu düşünüyor.

Dava takvimine göre Ripple’ın SEC tarafından gelen bu hamlelere resmi olarak karşılık vermek için 1 Eylül tarihine kadar SEC’nin ise 8 Eylül tarihine kadar yanıt süresi bulunuyor.

Ripple cephesi 16 Ağustos tarihinde mahkemeye resmi bir mektup göndererek SEC’nin temyiz başvurusunu haklı kılacak olağanüstü bir durum olmadığını belirtmişti.

İki yıldan uzun süredir devam eden dava her geçen gün daha da karmaşık hale gelirken XRP fiyatı da bu durumdan kötü etkilendi. Temmuz ayında çıkan kısmi zaferin ardından 0,47 dolar seviyesinden 0,91 dolara kadar yükselen XRP, yaşanan bu gelişmelere paralel olarak ciddi değer kaybetti. CoinGecko verilerine göre son 1 hafta içerisinde %21 değer kaybeden XRP, yazım esnasında 0,501 dolardan alıcı buluyor.

source site-9