SEC, Bitcoin ETF’si için Beklenen İlk Kararını Verdi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 Ağustos tarihli bir başvuruya göre, ARK Yatırım Yönetimi’nin önerdiği Bitcoin ETF’si için bir karar vermeyi ertelediğinden, kripto sektöründe bir kez daha EFT belirsizliği gün yüzüne çıktı.

SEC, yorumculardan, 3 No.lu Değişiklik ile değiştirildiği şekliyle, önerilen kural değişikliği hakkında sunmak isteyebilecekleri diğer yorumlara ek olarak, Borsa’nın teklifi destekleyen beyanlarının yeterliliğini […] ele almalarını istemektedir. Komisyon özellikle aşağıdaki sorular hakkında yorum istemekte ve yorumculardan görüşlerini desteklemek için uygun olan yerlerde veri sunmalarını talep etmektedir.

ETF teklifini Mayıs ayında sunan ve ardından Haziran ayında reddedilen ARK, şimdi Ocak 2024’e kadar, toplamda 240 günlük bir inceleme süresini beklemek zorunda. Bu durum SEC’in dijital para birimleriyle ilgili finansal araçlara yönelik temkinli duruşunun somut bir kanıtı.

ARK’ın Cboe BZX Borsasında listelenme hedefi, özellikle büyük, düzenlenmiş bir piyasa ile önemli bir “gözetim-paylaşım anlaşması” olmak üzere belirli talepleri karşılamasını gerektiriyor.

SEC’in daha önceki ret kararları, yatırımcı güvenliğinin sağlanması ve potansiyel dolandırıcılığın önlenmesi konusundaki endişelere işaret etmektedir. Yine de SEC, düzenlenmiş bir Bitcoin ETF’sinin yaptırım için katı bir ön koşul olmadığının altını çizdi.

Buna ek olarak, Hazine’nin Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (“OFAC”), dijital varlıklar için cüzdan yönetimi hizmetlerinin sağlanmasıyla bağlantılı olarak yaptırım yasalarının açık ihlalleri üzerine yaptırım davaları açmıştır.

ARK şirketinin CEO’su Cathie Wood, SEC’in bu hamlesini beklediğini tahmin etmek zor değil. Bununla birlikte, umutlu bir görüşe sahip olmaya devam ediyor. Bloomberg ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda konuşan Wood, SEC’in gelecekte birkaç Bitcoin ETF’sini onaylayabileceği dahi öne sürdü.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.


source site-8