Ripple’dan Dev Hamle: Tröst Şirketini Satın Aldı!

Kripto ödeme hizmetleri sağlayıcısı Ripple’ın (XRP), Nevada merkezli Web3 odaklı kripto tröst şirketi Fortress Trust’ı satın aldığı duyuruldu.

Ripple 8 Eylül tarihinde yayınladığı bir bilgilendirme e-postasında, Nevada merkezli bir kripto tröst şirketi olan Fortress Trust’ı satın aldığını bildirdi. Anlaşmanın maliyetine dair herhangi resmi bir veri açıklanmadı.

Konuya aşina kaynaklar, Fortress Trust alımının Ripple tarafından geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirilen İsviçre merkezli Metaco alımından daha düşük bir maliyetle geldiğini söyledi. Ripple, Metaco alımı için 250 milyon dolar ödeyerek şirketin tek ve hakim hissedarı haline gelmişti.

Ripple, satın alma ile birlikte Fortress Trust’ın ana şirketi Fortress Blockchain Technologies’de de azınlık hissedarı haline geldi.

Ripple Başkanı Monica Long, yapılan alımın blockchain’de dönüştürmek, saklamak ve barındırmak isteyen şirketler için Ripple’ın tek durak noktası olma hedefini desteklediğini söyledi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,1 değer kazanan XRP, yazım itibariyle 0,503 dolar seviyesinden işlem görüyor.

source site-9