Ripple (XRP) Hukukçusu, Eski SEC Yetkilisine Tepki Gösterdi!

Ripple (XRP) Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty, devam eden dava hakkında konuşan eski SEC yetkilisinin iddialarına sert tepki gösterdi.

Kripto karşıtı tavırlarıyla bilinen eski SEC yetkilisi John Reed Stark, davanın seyrini değiştiren bir başka eski yetkili Bill Hinman hakkında yolsuzluk soruşturması açılması gerektiğini öne sürdü. Hinman’ın geçmişte kripto paralar ile ilgili e-mail yazışmaları, Ripple – SEC davasına en ktirik kanıt olarak kendine yer buldu.

Hinman, daha önce bilgi alış verişi yaptığı karşılıklı iletişim esnasında Ethereum’un “menkul kıymet kapsamında olmadığnı” belirtmişti. Mail yazışmalarının ortaya çıkmasının ardından Ripple, davada SEC karşısında büyük avantaj elde etti.

Stuart Alderoty iddiaların ardından bu durumun sadece Ripple ile sınırlı kalmadığı vurgusunu yaptı. Kripto hukukçusuna göre John Reed Stark’ın yorumu, devlet görevlileri arasında büyük bir çıkar çatışması olduğunu ortaya koyuyor.

ABD bölge yargıcı Analisa Torres, geçtiğimiz ay devam eden davada kritik bir ara karara imza attı. Torres, Ripple’ın XRP token satışı yaparken herhangi bir sözleşme imzalamak zorunda olmadığına karar kıldı. Ripple lehine çıkan sonucun ardından SEC başkanı Gary Gensler, durumdan memnun olmadığını belirtti.

source site-2