Ripple-SEC Davasında Yargıçtan Yeni Karar: Jüri Duruşması İçin Tarih Önerdi!

ABD New York Bölge Mahkemesi yargıcı Analisa Torres, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple (XRP) arasındaki dava için 2024’te bir jüri duruşması planlama önerisinde bulundu.

Yargıç Analisa Torres 8 Ağustos tarihinde yayınlanan bir ön duruşma takviminde, 2024 yılının ikinci çeyreğinde SEC-Ripple davasına ilişkin bir jüri duruşması düzenlemeyi planladığını belirtti. Torres taraflara uygun olmadıkları tarihleri bildirmeleri için 23 Ağustos 2023 tarihine kadar beyan süresi tanıdı.

Belgede yer alan bilgilere göre SEC ve Ripple’ın, “motions in limine” olarak adlandırılan ve duruşma sırasında bazı kanıtların geçersiz veya kabul edilemez sayılması yönünde talep bildirmeye yarayan başvuruyu yapabilmeleri için 4 Aralık 2023’e kadar süreleri bulunuyor.

Tarafların ayrıca 4 Aralık tarihine kadar duruşmada sunmayı planladıkları belge ve bilgileri mahkemeye teslim etmesi gerekiyor. Yargıç Torres, mahkemenin duruşma için kesin bir tarih belirledikten sonra nihai bir ön duruşma konferansı için de tarih belirleyeceğini ifade etti.

Yargıç Torres geçtiğimiz ay SEC-Ripple davasında XRP satışının bazı senaryolarda menkul kıymet sayılmayacağı yönünde karar bildirmişti.

source site-9