Ripple Davasında Sıcak Gelişmeler: Son Hamleler Yapılıyor!

ABD SEC, Ripple davasındaki avukatlarından birinin geri çekmek için başvuru yaptı. Bu arada, Ripple’ın hukuk müşaviri, firmanın 2024’ün ikinci çeyreğinde herhangi bir zamanda duruşmaya hazır olduğunu söyledi.

ABD SEC, bir avukatı Ripple davasından çekti

Ripple davasının her iki tarafındaki hukuk ekiplerinde bazı değişiklikler yaşanıyor. Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere, Caleb J. Robertson, 22 Ağustos 2023 tarihinde Ripple CEO’su Brad Garlinghouse adına New York Güney Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi’ne çıktı.

Son gelişmede bir, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Çarşamba günü Ripple davasındaki avukatlarından birinin geri çekilmesi için bir dilekçe verdi. SEC, 23 Ağustos 2022 tarihli bir dosyada, avukat Pascale Guerrier’in artık Ripple Labs’a karşı açılan davanın bir parçası olmadığını söyledi. Ancak dosyada, daha önce kaydedilen diğer avukatların kurumu temsil etmeye devam ettiğini belirtti. SEC, “Bayan Guerrier artık bu davaya katılmıyor. SEC, bu konuda kayıtlı diğer avukatlar tarafından temsil edilmeye devam ediyor.” dedi.

SEC’in avukatı çekme nedeni belli değil!

Bu arada avukatın SEC’in pozisyonuyla ilgili anlaşmazlıklar nedeniyle çekilmek isteyip istemediği şu an itibariyle bilinmiyor. Ajans yetkilileri, 2023’ün başından bu yana kripto işletmelerine karşı aldığı sıkı yaptırım önlemleri nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu. Öte yandan, ABD’li milletvekilleri uluslararası piyasalarda dolarsızlaşma tehdidine ilişkin endişelerini dile getiriyorlar.

Ripple, SEC karşılaşması için hazırlanıyor

Ripple’ın hukuk müşaviri, firmanın 2024’ün ikinci çeyreğinde herhangi bir zamanda duruşmaya hazır olduğunu ifade etti. Avukat Michael K. Kellogg, Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’nden Analisa Torres’e hitaben yazdığı resmi bir mektupta, Ripple’ın belirtilen süre boyunca duruşmaya hazır olduğunu belirtti. Ayrıca, herhangi bir karartma tarihi olmadığını kaydetti.

Ripple

Bu duyuru, devam etmekte olan davayla ilgili bir dizi önemli gelişmenin ardından geldi. Bundan sadece bir gün önce Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, prestijli Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP’nin önde gelen iki avukatını yanına alarak savunmasını güçlendirdi. Michael A. Schulman ve Caleb J. Robertson, Garlinghouse’u temsil etme niyetlerini ifade ettiler.

Davada taraflar karşılıklı hamleler yapıyor

Ancak, önümüzdeki yolun zorlukları da yok değil. Müthiş düzenleyici kurum kısa bir süre önce Yargıç Torres’in önceki bir kararını temyize götürmek için adımlar attı. Daha önce Mahkeme, kripto platformlarındaki Ripple (XRP) satışlarının kayıtsız menkul kıymetler olarak nitelendirilmediğine karar verdi. Bu doğrultuda SEC’in argümanlarını reddetti. SEC’in temyiz talebi de bu kararın ardından geldi.

SEC’in geçici bir temyiz başvurusunda bulunma çabaları geçtiğimiz günlerde ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi tarafından kabul edildi. SEC resmi olarak temyiz talebinde bulundu. Ancak, mahkeme henüz buna izin vermedi. Her iki tarafın da kripto alanında dönüm noktası olabilecek bir duruşma için hazırlandığı açık.

XRP fiyatı için sırada ne var?

Yargıç Analisa Torres’in bireysel alıcılar için XRP token satışına ilişkin tarihi Özet Kararının ardından Ripple, Amerika Birleşik Devletleri’nde yeni bir benimseme dalgası gördü. Coinbase ve Kraken gibi kripto borsaları tokenı yeniden listeledi. Temmuz 2023 Kararı ışığında XRP fiyatı anında sıçrama yaptı. Token için bir sonraki fiyat rallisi dalgası için başka bir düzenleyici gelişme veya davada ilerleme gerekecek mi?

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2