Ripple Davasında Sıcak Gelişme: Yargıç Kararı!

New York Güney Bölge Mahkemesi Yargıcı Analisa Torres, Ripple ve ABD SEC’e duruşma öncesi planlama emri verdi. Yargıç Torres, mahkemenin önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde jürili bir duruşma planladığını söyledi.

Yargıç Analisa Torres, Ripple davası için planlama emri verdi

Ripple davasında sıcak bir gelişme var. Yargıç Analisa Torres Çarşamba günü yaptığı açıklamada, New York Güney Bölge Mahkemesi’nin 2024 yılının ikinci takvim çeyreğinde dava için bir jüri duruşması planlamaya çalışacağını söyledi. Bu bağlamda Yargıç Torres, Ripple ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) 23 Ağustos 2023 Çarşamba gününe kadar duruşma için karartma tarihleri sunmalarını emretti. Bu gelişme, Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere mahkeme, XRP tokenlerinin bireysel satışının menkul kıymet anlamına gelmediğine hükmetti. Karar, token sahipleri için büyük bir kazanç sağladı. Bu gelişme, mahkemenin 13 Temmuz 2023 tarihli bahse konu kararının ardından geldi.

Yargıç Torres, Mahkemenin 2024 yılının ikinci çeyreği için bir jüri duruşması planlamak istediğini belirtti. Bu doğrultuda Yargıç, bir ‘duruşma öncesi planlama emri’ yayınladı. Bu, kripto piyasasının ABD SEC’den bir temyiz talebi beklediği bir zamanda önemli bir gelişme. Duruşma öncesi planlama emri, Özet Kararın 2024’ün ikinci çeyreğine kadar ve ajansın geçici bir temyiz başvurusunda bulunmadığı zamana kadar statüko olarak kalacağı anlamına geliyor. Ayrıca Yargıç, Ripple davası Özet Kararı’nda hüküm kurmadığı bazı tartışmalı hususları karara bağlayacak.

Yargıç Analisa Torres kararda ne dedi

Yargıç kararında, Mahkemenin 2024 yılının ikinci çeyreğinde jürili bir duruşma planlamaya çalışacağını belirtti. Ayrıca, her iki tarafın da 23 Ağustos 2023 tarihine kadar duruşma için karartma tarihleri sunması gerektiğini söyledi. Ek olarak, Ripple ve SEC’ten 4 Aralık 2023 tarihine kadar duruşma öncesi tüm dosyaları sunmalarını istedi. Ayrıca, duruşma başlamadan önce verilecek önergeleri ifade eden ‘nihai önergelerini’ sunabilecekleri belirtti. Sunumların ardından Mahkeme, duruşma tarihi kesinleştiğinde nihai bir ön duruşma konferansı tarihi belirleyeceğini söyledi.

Ripple’ın Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty, yazı yazıldığı sırada henüz Yargıç’ın emri hakkında yorum yapmadı. SEC, Ripple’ı 2020 yılında kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu söylediği XRP’nin satışı yoluyla 1,3 milyar dolar toplamakla suçluyor. Aynı zamanda Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse ve İcra Kurulu Başkanı Chris Larsen’e suçlamalar yapıyor. Bu yüzden SEC ile Ripple, 2020 yılından bu yana yasal bir kavgaya karışmış durumda.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1