Ripple CEO’su SEC’e Sert Çıktı: Kontrolden Çıktı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto düzenlemelerine yaklaşımıyla ilgi odağı olmaya devam ediyor. Nitekim kurum, kendisini sektörü sabote etmeye çalışmakla suçlayan önemli kripto oyuncularının eleştirileriyle karşı karşıya kaldı. Kuruma yönelik en son eleştirilerden birinde, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’dan geldi.

Ripple CEO’su: SEC kontrolden çıktı! Yaklaşımı hatalı

Brad Garlinghouse, SEC’i kripto para sektörünü yönetme yaklaşımında ‘kontrol dışı’ olarak tarif etti. Garlinghouse’a göre SEC, hem gerçekleri hem de yasaları yorumlamada sürekli olarak hatalar yapıyor. Garlinghouse’un yorumları, Ripple’ın Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty tarafından ifade edilen ve SEC’in son zamanlarda yaşadığı yasal aksaklıkları ve yargıdan gelen eleştirileri vurgulayan benzer bir duygunun ardından geldi. Bu bağlamda Ripple CEO’su Gralinghouse, şu hususların altını çiziyor:

Bunlar harika sonuçlar. Bir adalet yazı gibi hissettiriyor. Bununla birlikte, ABD kripto topluluğundaki bu kadar çok kişinin SEC’in kontrolden çıktığını ve gerçekler ve yasalar konusunda sürekli olarak yanlış olduğunu kanıtlamak için yasal sürece başvurmak zorunda kalması üzücü.

‘SEC mahkemede hırpalanıyor’

Yönetici bu görüşlerini, Stuart Alderoty’nin SEC’in mahkeme salonunda hırpalandığını belirttiği bir başka yazısında yaptığı açıklamanın ardından dile getirdi. Alderoty bu açıklamayı, düzenleyici kurum için olumlu olmayan bir dizi son gelişmeye atıfla yaptı. Alderoty’nin bahsettiği özellikle kayda değer olaylardan biri, temyiz mahkemesinin SEC’e Grayscale’in spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurusunu reddetmesini yeniden değerlendirme talimatı verme kararıydı. Bu karar potansiyel olarak kripto para tabanlı ETF’nin onaylanmasının önünü açıyor. Böylece, SEC’in kripto para ile ilgili finansal ürünler konusundaki tutumunda önemli bir değişime işaret ediyor. Bu doğrultuda Ripple Baş Hukuk Sorumlusu, şu yorumu yapıyor:

SEC mahkemede hırpalanıyor. Bizim durumumuzda yanıldığı kanıtlandı. İkiyüzlü, yasalara sadakatten yoksun olarak adlandırıldı. Keşif suiistimalleri nedeniyle para cezasına da çarptırıldı. Şimdi bir başka seçkin mahkeme “keyfi ve kaprisli” olduğunu söylüyor.

Ripple

SEC ve Ripple arasındaki yasal mücadele devam ediyor

Ripple ile SEC arasındaki savaş henüz sona ermedi. Devam eden mücadele, temyiz ve duruşma ile ikinci aşamasına girmeye hazırlanıyor. Brad Garlinghouse’un açıklaması da bu yasal savaşın altını çiziyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Mahkeme XRP tokenlerinin menkul kıymet olmadığına hükmetti. Bu yüzden, Ripple’ın kısmi bir zafer kazandığı söylemek mümkün.

Ancak, SEC’in mahkemenin Ripple kararını temyiz planlarına rağmen, bu karar hızla gelişen dijital varlık ortamında ajansın düzenleyici yaklaşımı hakkında soru işaretleri yarattı. Daha da önemlisi, spot Bitcoin ETF’sine ilişkin son karar, Amerika Birleşik Devletleri’nde henüz böyle bir ürünü onaylamadığı için düzenleyicinin gizemini daha da artırıyor. Bu kararın ardından, bir spot Bitcoin ETF’si için onayın ufukta olduğuna dair beklentiler artıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1