Raoul Pal Gözden Kaçan Bitcoin Sinyalini Ortaya Çıkardı: Yükseliş Habercisi!

Eski Goldman Sachs yöneticisi Raoul Pal, kripto para dünyasının önde gelen figürlerinden biri olarak tanınırken, Bitcoin’in fiyat hareketlerini tahmin etmek için kullanılabilecek bazı ilginç göstergeleri paylaştı. Pal’a göre, geçmişte beş önemli Bitcoin yükselişi, belirli bir teknik göstergeye dayalı olarak gerçekleşmiştir. İşte detaylar.

Ünlü ekonomist, Bitcoin’in 30 günlük tarihsel volatilitesinin (oynaklığının) yıl başından bu yana ilk kez 20’nin altına indiğini bildirdi. Pal’a göre tarihsel olarak, Bitcoin’in volatilitesi, genellikle büyük fiyat hareketlerinin habercisi olarak kabul edilebilir. Pal, bu gözlemi kullanarak, Bitcoin’in 30 günlük oynaklık endeksinin 20’nin altına düşmesinin, yaklaşan büyük bir fiyat yükselişinin habercisi olabileceğine dikkat çekiyor. Yani, Bitcoin’in fiyatı nispeten istikrarlı bir döneme girdiğinde ve volatilite düşüş gösterdiğinde, bu durumun gelecekteki bir fiyat patlamasının öncü işareti olabileceğini öne sürüyor.

“Yıla güçlü bir başlangıç ​​yaptıktan sonra (%60 ila %100 artış), kripto piyasaları yaz boyunca tamamen hareketsizdi…

Bu 20 seviyesi, gerçekleştikten sonraki iki ila dört ay boyunca her zaman büyük hareketlere neden oldu…

Nisan 2016: İki ayda +%83

Ekim 2016: İki ayda +%85

Mart 2019: Üç ayda +%214

Temmuz 2020: Dört ayda +%102

Ocak 2023: Üç ayda +%85.” 

Pal ayrıca yaygın olarak kullanılan bir volatilite göstergesi olan Bollinger Bantlarını da yakından takip ediyor. Ünlü ekonomiste göre, Bitcoin’in Bollinger Bantları şu anda 20 seviyesine yakın seyrederken “şu anda rekordaki en sıkı banttır”.

“Tarihsel olarak yalnızca Nisan 2016’da 25’in altına düştük. O zamanlar Bitcoin 44 kat artarak 2017’nin en yüksek seviyesine ulaştı…” 

Pal’ın bu görüşü, Bitcoin’in geçmiş fiyat hareketleriyle de uyumlu görünmektedir. Önceki fiyat rallilerinin birçoğu, düşen volatilite dönemlerini takiben gelmiştir. Ancak, yatırımcılar ve analistler arasında bu göstergenin her zaman kesin bir tahmin aracı olmadığına dair bir anlayış da mevcuttur. Kripto para piyasası oldukça karmaşık ve birçok faktör fiyatları etkileyebilir.

Pal Bitcoin dışında lider altcoin Ethereum’u da inceledi. Ünlü kripto yatırımcısı, önde gelen akıllı sözleşme platformunun, geçtiğimiz haftalarda piyasa genelinde yaşanan düzeltmeye rağmen yükseliş eğilimi içerisinde işlem görmeye devam ettiğini iddia ediyor.

“Ek olarak geçen hafta vurguladığımız gibi ETH de büyük bir boğa bayrağı deseni oluşturuyor gibi görünüyor…”

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

source site-8