QCP Capital, Bitcoin ve Ethereum’da Büyük Volalitenin Başlayacağı Zamanı Açıkladı!

Bitcoin ve Ethereum, son birkaç haftadır makroekonomik olaylara veya sektördeki gelişmelere çok az tepki göstererek yatay bir seyir izliyor.

“Bitcoin ve Kripto Para Piyasasında Büyük Volalite Yıl Sonu ve 2024 Başında”

Ancak bazı analistler ve yatırımcılar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından bir Bitcoin spot ETF’sinin potansiyel onayı ve 2024’te Bitcoin’in halving olayı gibi faktörlerin etkisiyle yıl sonuna doğru ve sonrasında volatilite ve fiyatta keskin bir artış bekliyor.

Bu beklentinin bir göstergesini, kısa vadeli ve uzun vadeli volatilite arasındaki farkı ölçen zımni volatilite eğrisinin dikliği oluşturuyor. Singapur merkezli bir kripto alım satım firması olan QCP Capital’e göre, Haziran 2024 sözleşmeleri için zımni volatilite, %24.5’lik bir farkla Ağustos 2023 sözleşmelerinin neredeyse iki katı.

Analistlere göre bu durum, piyasanın gelecekte büyük fiyat hareketleri olasılığını daha yüksek olarak fiyatlandırdığını gösteriyor.

Bir başka gösterge ise, alıcıya önceden belirlenmiş bir fiyattan Bitcoin veya Ethereum satın alma hakkı veren alım opsiyonlarının, satma hakkı veren satım opsiyonlarından daha pahalı olduğu anlamına gelen kalıcı call skew.

QCP Capital, Bitcoin alım opsiyonlarının zımni volatilite açısından satım opsiyonlarından neredeyse %3 daha yüksek olduğunu ve bunun da yükseliş yönlü yatırımlara düşüş yönlü yatırımlardan daha fazla talep olduğunu gösterdiğini belirtiyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5