Powell Bitcoin ve Borsalara Hangi Mesajı Verdi? Ayı Mı, Boğa Mı?

FED dün açıkladığı 25 baz puanlık faiz artışı kararıyla faizleri 22 yılın zirvesine %5,5 seviyesine taşıdı.

Faiz artışı kararı beklentilere paraleldi ve metinde ciddi bir değişiklik yoktu. Sonrasında Powell‘ın açıklamalarına kilitlenen yatırımcılar yaşlı kurdun üstün iletişim becerileri arasında “ayı mı, boğa mı” ikilemi yaşadı.

Powell‘ın açıklamalarını değerlendiren analistler, hem ayılara hem de boğalara yönelik mesajlar olduğunu ifade etti.

FED başkanı toplantıdan toplantıya verilere göre karar vereceklerini ifade ederken, haziran ayında açıklanan “iki faiz artışı” açıklamasını biraz yumuşattı. “Bir faiz artışı daha olabilir de olmayabilir de” diyen Powell’ın bu yaklaşımı Haziran ayına göre daha güvercin yorumlandı ve boğalar bu açıklamaya sarıldı.

Powell’ın faiz artışlarının etkisini görmek için biraz sabırlı olunmalı yorumu da “bu son faiz artışıydı” görüşünü destekledi.

Bu yorumlar boğalara cesaret verirken, ayılar için de bazı sinyaller vardı.

Faiz indirimleri konusunda bu yıl hatta gelecek yıl bile FED’in elinin rahat olmadığını ve para politikasının henüz yeteri kadar uzun bir süre kısıtlayıcı kalmadığını ifade etmesi ayılara cesaret verdi.

Piyasaları ne üzmek, ne de cesaretlendirmek istemeyen Powell’ın iletişim dili yatırımcıları yine kararsız bıraktı. Bu da önümüzdeki süreçte hisse senedi piyasalarında dalgalı seyrin devam edeceği şeklinde yorumlandı.

Powell’ın açıklamaları sonrası DXY’nin 101,3 seviyelerinden 100,3 seviyelerine inmesi şimdilik pozitif açıklamaların satın alındığını gösterirken, Bitcoin’in 30.000$’ın altına kalması kripto paralar tarafında risk iştahının düşük olduğunu ve Powell’ın açıklamalarının sindirilmeye çalışıldığını  gösteriyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4