Polygon’dan Büyük Suçlama: zkSync’in Bazı Kodları Çaldığını Öne Sürdü!

Polygon (MATIC) Zero ekibi, zkSync’nin geliştirici ekibi Matter Labs’i kaynak kodlarını izinsiz bir şekilde kopyalamakla suçladı.

Kripto para sektörü bir emek hırsızlığı iddialarıyla daha karşı karşıya geldi. Polygon Zero tarafından kısa süre önce yayınlanan bir makalede, zkSync’nin geliştirici ekibi Matter Labs’in Boojum adlı protokolün kaynak kodunu kopyaladığı iddia edildi.

Makalede, Polygon ekibi tarafından geliştirilen Plonky2 ve Starky Zero-Knowledge Proof sistemlerine ait kaynak kodlarının önemli kısmının bariz bir şekilde Boojum’un kaynak kodunda yer aldığı vurgulandı.

Bununla birlikte Boojum’un, Plonky2’den 10 kat daha hızlı olduğuna dair Matter Labs tarafından ortaya atılan söylemlerin tümüyle yanıltıcı olduğuna yer verildi. Ayrıca Boojum’un tasarımının Plonky2’ye göz ardı edilemeyecek şekilde benzediği ve Matter Labs’ın bu durumu belirtmeyerek açık kaynak geliştirme etrafındaki normları ihlal ettiği öne çıkarıldı.

Polygon ekibi, başkalarının çalışmalarını referans göstermeden direkt olarak kopyalamanın Ethereum Ethos kurallarının etik kapsamına uymadığını ifade etti.

Matter Labs cephesi ise kodun zaten açık kaynak kodlu olduğunu belirterek ortaya atılan iddiaları yalanladı.

source site-9