PlanB Yine Sahnede! Bitcoin İçin Dudak Uçuklatan Tahmin

Bitcoin (BTC) şu anda yatay bir seyir izliyor. Ancak kripto sektörünün çoğunluğu varlığın gelecekte önemli bir fiyat artışına hazır olduğuna dair güvenini koruyor. Gerçekten de, 2024 yılında gerçekleşecek olan halving olayı önemli. Lider kripto paranın değerini yükseltebilecek olası bir katalizör olarak görülüyor.

PlanB’den şaşırtan Bitcoin tahmini

Kripto analisti PlanB, 28 Temmuz’da bir YouTube videosunda önemli açıklamalar yaptı. Bitcoin’in 1 milyon dolar seviyesine doğru büyümesi için alan sunabilecek çeşitli fiyatlandırma modellerini tartıştı. Analist, tarihsel olarak Bitcoin’in önceki halving olaylarından sonra fiyat sıçramaları kaydettiğini vurguladı. Buna göre Stok Akış (S2F) modeline bakıyor.

PlanB, modelin önemi ve Bitcoin’in kıtlığı ve fiyatıyla olan ilişkisi üzerinde durdu. S2F modelinin Bitcoin’in kıtlığı ile piyasa değeri arasında kayda değer bir korelasyon olduğunu gösterdiğini vurguladı. Modelin temel önermesi, Bitcoin’in fiyatının belirlenmesinde kıtlığın çok önemli bir rol oynadığı şeklinde. Ayrıca bu kıtlığı Stok-akış oranını kullanarak ölçtüğü fikrinde yatmakta.

PlanB’ye göre model, Bitcoin fiyatının halving olaylarının neden olduğu artan kıtlığa tepki olarak yükselme eğiliminde olduğunu gösteriyor. Ayrıca bu iddia önceki halvinglerden elde edilen tarihsel verilerle de desteklenmekte. PlanB bu noktada şu açıklamayı yapıyor:

“2012 halvingini görüyorsunuz. Hemen ardından fiyat sıçrıyor. 2016 halvinginin hemen ardından fiyatlar sıçradı. 2020’de de aynısı oldu. Bir sonraki halving rotası 2024’te olacak. Bu yüzden modelin şimdiden yükseldiğini görüyoruz”.

2024’te BTC değerlemesi

Özellikle, modele göre Bitcoin’in 60.000 dolar bölgesinde işlem görmesi gerekiyor. Buna göre bu durum yatırımcılar arasında duygusal tepkilere yol açacak. Kısa vadede model, Bitcoin’in 1 milyon dolara doğru ana destek tabanının, 2024 yılına kadar ulaşılabileceğini düşündüğü 100.000 dolar seviyesi olabileceğini öngörüyor.

Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin 29.322 dolar seviyesinden işlem görüyor. Diğer taraftan son 24 saatte %0,2’den daha az bir artış var. Ancak fiyat yine 30 bin doların altın kalmış durumda. TradingView’den alınan bilgilere göre BTC’nin teknik analizi çoğunlukla düşüş yönünde. Bir günlük göstergelerin özetine göre, Bitcoin 11’de ‘sat’ hissiyatı gösterirken, hareketli ortalamalar da 9’da ‘sat’a işaret ediyor. Osilatörler 8’de ‘nötr’ tavsiye ediyor.

Kriptokoin.com olarak baktığımızda gerçekten de Bitcoin, özellikle tüm zamanların en yüksek seviyesi için çok önemli olduğu düşünülen 30.000 dolar bölgesinin üzerine çıkamadıktan sonra baskı altında kaldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1