Pepe Coin’de Neler Oluyor? Trilyonlarca Token Borsalara Taşındı, Fiyat Sert Düştü!

Son dönemin en popüler meme coin’i Pepe’nin (PEPE) geliştiricisine ait bir cüzdandan borsalara milyonlarca token aktarılması fiyatta büyük düşüş getirdi.  

Geçtiğimiz aylarda bir meme coin furyası başlatarak hızlıca yükseliş yaşayan Pepe’nin arkasındaki ekibe ait bir cüzdanın borsalara milyonlarca dolarlık token aktarması birçok spekülasyon doğurdu.

TSİ dün gece saatlerinde daha önce hiçbir hareket yaşanmayan bir geliştirici cüzdandan borsalara 15 milyon dolar değerinde 16 trilyondan fazla PEPE taşındı.

Söz konusu transferler kripto para borsaları Binance’e 6,5 milyon dolarlık, OKX’e 8,2 milyon dolarlık ve Bybit’e 434 bin dolarlık olarak yapıldı. Öte yandan en büyük PEPE cüzdanı olan adres, arzın da yüzde 7‘sini temsil ediyordu.

Pepe cüzdanı ele mi geçirildi?

Trilyonlarca PEPE’nin borsalara taşınması CryptoNoddy isimli bir kullanıcının yaptığı paylaşımın ardından geldi.

CryptoNoddy paylaştığı gönderide, PEPE’nin çoklu imza (multisig) cüzdanının 5 imzadan 2 imzaya düşürüldüğünü belirterek tuhaf göründüğünü söylemişti. Normal şartlarda transferleri gerçekleştirebilmek için 5 imza gerekirken bunun 2’ye indirilmesi büyük dikkat çekti. Multisig cüzdanı genel olarak yetkili hesapların güvenliği için birkaç cüzdan tarafından onay alarak hareket edebiliyor.

Multisig cüzdanının imza sayısının düşürülmesinin ardından yapılan transferler ile birlikte cüzdanın ele geçirildiğine dair iddialar çığ gibi büyüdü.  Öte yandan cüzdanın ele geçirilmemiş olması durumunda devasa büyüklükteki meme coin’in rug-pull olma ihtimali de öne sürüldü.

CoinGecko verilerine göre ortaya atılan iddialar ve transferler ile birlikte PEPE fiyatı 0,00000110 dolar seviyesinden %27‘den fazla düşüşle 0,00000081165 dolar seviyesine geriledi. PEPE, yazım esnasında 0,0000008736 dolardan işlem görüyor.


source site-9