Öngörüleri Çıkabilen 5 Analistten Güncel Bitcoin Tahminleri!

İsabetli tahminleriyle ünlenen kripto analistleri, Bitcoin için sıradaki seviyeler konusunda fikir ayrılığı yaşıyor. Kimilerine göre 20.000 dolara kadar düşüş mümkün. Ancak, S2F mucidi PlanB, şaşırtıcı bir şekilde boğanın başladığını öne sürüyor…

DonAlt, Bitcoin grafiğinin satış için olgunlaştığını bildirdi

Bu yılki kripto rallisini önceden haber veren DonAlt, Bitcoin’in 29.900 doların altına düştükten sonra aşağı yönde ivme kazanacağını tahmin ediyor. Bu ayın başlarında analist, 30.000 dolardaki temel psikolojik seviyeyi kaybederse Bitcoin için “ışıkların kapanacağını” söylemişti.

DonAlt’a göre, 30.000 doların altındaki sürekli bir hareket, Bitcoin’i 20.000 dolara kadar düşürme riski taşıyor. BTC şu anda kilit seviyenin altında işlem görürken, kripto stratejisti Bitcoin’in 30.000 doları geri almak için hafta sonuna kadar zamanı olduğunu söylüyor.

Teknik analist Cheds, 20.000 doların mümkün olmadığını söyledi

DonAlt’ın aksine, bir diğer kripto analisti Cheds, BTC’nin şu anda 30.000 doların altında işlem görmesine rağmen yakın zamanda 20.000 dolar fiyat alanını tekrar ziyaret etmesinin pek olası olmadığını söylüyor. Güncel analizlerinde, Bitcoin beklenmeyeni yapabilse de kripto kralının 20.000 dolara düştüğünü görmediğini söylüyor.

Kripto stratejistine göre BTC, alıcıların kanamayı durdurmak için devreye girebileceği 25.000 dolara kadar birçok destek seviyesine sahip. Analist ayrıca, Elbette, 25.000 dolar hakkında konuşabilirsiniz. Bence bu bir olasılık. Fakat daha düşük bir olasılık (yaklaşık) %15 ila %20. Ancak bence 27.500, 28.000 , 28.500 aralığının yeniden test edilmesi ve ardından devam etmesi daha olasıdır.

Son olarak Cheds, Bitcoin için “en olası senaryo”nun 28.000 dolar fiyat aralığını yeniden test etme olasılığı olduğunu söylüyor. Bunun için %70 ihtimal veriyor. Analist ayrıca, Bitcoin’in şu anda bir yükseliş trendi içinde konsolide olduğunu görüyor. Cheds’e göre Bitcoin, destek görevi gören 200 haftalık hareketli ortalama ile yüksek zaman dilimi direncini 25.000 dolardan çıkardıktan sonra düşüş trendini sonlandırdı.

PlanB, Bitcoin boğa piyasasının başladığını paylaştığını söyledi

Boğa beklentisine sahip analistlerden PlanB, Bitcoin’in şu anda en büyük varlık sınıflarından bazılarıyla rekabet edebilmek için trilyonlarca dolar genişleme yolunda olduğunu söylüyor. S2F modelinin mucidi, Bitcoin’in şu anda BlackRock gibi büyük oyuncuların düşükken BTC biriktirmesine izin verebilecek bir boğa piyasasının ilk aşamalarında olduğunu belirtiyor:

1. aşama erken boğa piyasasında (mavi). Elbette BlackRock, ETF onayından hemen önce ve 2. aşama tam şişmiş boğa piyasasından hemen önce ucuza satın almak istiyor.

PlanB, stoktan akışa (S2F) modelinin mucididir. Bitcoin’in madencilere verilen yeni oluşturulan BTC’yi yarıya indiren bir sonraki halving döngüsünün ardından PlanB, S2F’nin kral kriptonun nihayetinde emlaktan daha kıt hale geleceğini ve altın, gümüş ve elmas gibi diğer emtialara kıyasla son derece düşük değerde olacağını öne süreceğini söylüyor:

Bitcoin (S2F 58, piyasa değeri 400 Milyar Dolar) şunlara kıyasla son derece düşük değerdedir:
– altın (S2F ~60, piyasa değeri ~10 Milyon Dolar)
– elmas (S2F ~40, piyasa değeri ~1 Milyon Dolar)
– gümüş (S2F ~30, piyasa değeri ~500 milyar dolar)

2024 halving sonrasında BTC S2F ~110’a (>gayrimenkul) gittiğinde piyasalar nasıl tepki verecek?

Ayrıca PlanB, Bitcoin bir sonraki halving etkinliğine yaklaşırken fiyatın 50.000 dolara yükselmesini beklediğini söyledi. Balinaların bunun için önce kısa vadeli dirençleri aşması gerekiyor.

Bitcoin fiyatı kritik dirençle karşı karşıya

Bitcoin fiyatı düşüşünü 29.200 dolarlık destek bölgesinin altına genişletti. BTC bile 29.000 dolar seviyesinin altında işlem gördü. 28.880 dolar civarında bir dip oluştu ve fiyat şimdi bir toparlanma dalgası deniyor.

İlk kritik direnç 29.350 dolar seviyesinin yakınında. İlk büyük direnç 29.600 dolar seviyesine ve 100 saatlik Basit hareketli ortalamaya yakın. 30.334 dolardan 28.880 dolara düşüş hareketinin %50 Fib geri çekilme seviyesine yakın.

Özellikle, 30.000 dolar seviyesinin üzerinde bir kapanış yeni bir yükseliş başlatacak. Belirtilen durumda, fiyat 30.400 dolar direncine doğru yönelecek. Öten yandan, fiyat 29.350 dolarlık direnci aşamazsa aşağı yönlü hareketine devam edecek. Bu yönde ilk destek, 29.100 dolar seviyesinin ve kanal trend çizgisinin yakınında. Teknik indikatörler kritik direnç ve destekler olarak şu seviyelere işaret ediyor:

  • Saatlik MACD – MACD artık düşüş bölgesinde hız kaybediyor.
  • Saatlik RSI (Göreceli Güç Endeksi) – BTC/USD için RSI şu anda 50 seviyesinin üzerinde.
  • Başlıca Destek Seviyeleri – 29.100 dolar, ardından 28.880 dolar.
  • Ana Direnç Seviyeleri – 29.350 dolar, 29.600 dolar ve 30.000 dolar.

Bu akşamın Fed faiz kararı kritik

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, FOMC yeni faiz oranları bu akşam saat 21:00’da açıklayacak. Piyasaların, öncekilere benzer şekilde küçük bir itme yaşaması bekleniyor. Ancak mevcut piyasa hareketleri, Bitcoi fiyatının FOMC öncesi bir düşüşe geçeceğini gösteriyor. Piyasa katılımcılarının daha düşük hedefler belirleyerek Bitcoin’de büyük ölçüde düşüşe geçtiği zamanlarda, boğalar için çok yakında bir yükseliş bekleyen bir umut ışığı ortaya çıkıyor.

BTC fiyatı bir ayı aşkın süredir paralel bir konsolidasyon içinde işlem görüyor. Bu esnada direncin üzerine çıkmakta başarısız oluyor. Alt desteğin üzerinde kalmaya devam ediyor. Bu da volatilitenin taban seviyesine ulaşmasına neden oldu. Volatilite ve hacimdeki düşüşle birlikte, satıcılar kar elde etmekte başarısız oluyor. Ciddi zararlarla satış yapmak zorunda kalıyorlar. Bu, satıcı tükenme seviyelerinde 2019’un başından beri görülmeyen seviyelere ulaşan büyük bir düşüşe yol açtı.

Özetle, akşamın Fed faiz kararı ardından BTC’nin 28.700 doları ara desteği test etmesi beklentiler arasında. Ardından ay sonunu 30.000 doların üzerindeki seviyelerde kapması bekleniyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2