O Bitcoin Borsası SEC Suçlamalarını Kabul Etti!

SEC, Bitcoin borsası Bittrex’e karşı açtığı davada uzlaşma sağlandığını duyurdu. Düzenleyici kurum, Bittrex ve eski CEO’suna karşı açtığı davada borsanın 24 milyon dolar ödemeyi kabul ettiğini açıkladı.

Bitcoin borsası SEC ile anlaştı, milyonlarca dolar ceza ödeyecek!

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Nisan ayında Bitcoin borsası Bittrex ve William Shihara’nın kayıtsız bir borsa işlettiğini iddia ederek, Bittrex Global’i de ayrıca suçlayan bir şikayette bulundu. SEC, Bittrex ve kurucu ortağı ve eski CEO William Shihara ile bir anlaşma yaptığını açıkladı. Dolayısıyla, borsa ve eski CEO, ‘kayıtsız bir borsa işletmek’ suçlamasını kabul etmiş oldu.

SEC, 10 Ağustos tarihli bir bildirimde, Bittrex ve Bittrex Global’in federal düzenleyici ile olan yasal anlaşmazlığı çözmek için 14,4 milyon dolar tutarında tazminat, 4 milyon dolar tutarında ihtiyati faiz ve 5,6 milyon dolar tutarında sivil ceza ödemeyi kabul ettiğini söyledi.

Anlaşmayı mahkemenin onaylaması gerekiyor

Bununla birlikte, anlaşmanın halen mahkeme onayına tabi olduğunu belirtmek gerekiyor. SEC icra direktörü Gurbir Grewal, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

Bittrex, federal menkul kıymetler yasalarından kaçmak amacıyla, yatırım sözleşmeleri olduklarına dair her türlü göstergeyi online beyanlarından ‘temizlemek’ için yıllarca token ihraççılarıyla birlikte çalıştı. Bugünkü uzlaşma, sadece etiketleri değiştirerek veya açıklamaları değiştirerek sorumluluktan kaçamayacağınızı açıkça ortaya koyuyor. Çünkü önemli olan bu tekliflerin ekonomik gerçekleridir.

Bittrex’e yöneltilen suçlamalar nelere?

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere SEC, Nisan ayında yaptığı şikayette, Bittrex ve Shihara’nın kayıtsız bir ulusal menkul kıymetler borsası, komisyoncu ve takas kurumu işlettiğini iddia etti. Mali düzenleyici ayrıca Bittrex Global’e karşı “Bittrex ile birlikte tek bir paylaşılan emir defteri işletmesi” nedeniyle ayrı bir yaptırım davası açtı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1